Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Цвета Караянчева: Ни...
Цвета Караянчева: Никой не иска да има предсрочни избори, няма и да има

Цвета Караянчева: Никой не иска да има предсрочни избори, няма и да има„Никой не иска да има предсрочни избори в момента. Разбира се, че няма и да има“, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в сутрешния блок на БНТ.

Тя напомни и какво показва социологията: „С едни предсрочни избори ще загубим една година. Ще се върнем назад“. „Хората искат стабилност“, добави Караянчева. 

Председателят на Народното събрание коментира е искането на главния прокурор Сотир Цацаров да бъде свален имунитетът на шест народни представители. Тя потвърди, че всички се отказват от имунитета си и днес ще бъде подписан документа, който ще се прати на главния прокурор, за да може да се възбуди наказателно преследване. Цвета Караянчева добави още, че с искането на Цацаров се показва, че няма политически чадър. „Виждате, че има и народен представител от ГЕРБ и не може да се говори за някакво политическо преследване“, обясни тя. 

По повод проблемите с кворума в Народното събрание, Караянчева коментира, че трудно се работи в такава обстановка. „Като народни представители ние трябва да си вършим работата. Аз мисля, че играта с кворума не носи позитиви нито на опозицията, нито на управляващите и ако колегите, които напускат залата си мислят, че от това ще получат по-голямо одобрение, не, хората очакват ние да работим. Преди два дена казах, че явяването на работа като депутат в Народното събрание е морал и граждански дълг“, заяви председателят на Народното събрание.

 

Източник: https://frognews.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:  

Край с кворума!* >> Аптекарят в парламента: Изверги, палете свещи, да ви прости народът за далаверите

Предсрочните избори догодина могат да бъдат избегнати, само ако се направят сега

Анализатори: България се приближава към хоризонта на предсрочните избори със скандалите във властта