Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Цветан Цветанов - но...
Цветан Цветанов - новият Решетников

Цветан Цветанов - новият РешетниковПозиция на о.з полковник Маргарит Дудеков


Информационен сайт „ДНЕС“

 

Политиците ни много обичат да копират модели от великите сили и големите лидери, и да го прилагат на наш гръб. Често се получава - видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак. Образец в това подражателство е премиерът Борисов. Прекарал дълги години под сянката на Тато, той управлява по негов тертип - с гегата, да крадат близките, а на народа се замазват очите, хвърлят се трохи, а ако стане напечено- „снишаваме се“. Бойко, както татко Карло, изобрети своя Пинокио - Цветан Цветанов. И на него му се прииска да е тъй голям като Борисов, обаче последният го хвана да лъже- не по носа. Цецко започнал да прави паралелни структури и да цака Вожда, защото знае, че без него трудно се печелят избори. И сега се започва една игра на нерви - Цветанов чака да минат кметските избори, знаейки, че ГЕРБ ще се сгромоляса, особено в София. Тогава Цветанов ще ликува и ще напомни, че без силовите структури, които са под неговото крило, няма купени гласове и организирано гласуване... съответно няма спечелени избори.

Рамо до рамо 

Но как да официализира статута си, след като добре знае, че излиза срещу институцията Борисов, срещу човек, който разполага с арсенала на цялата държава.

Елементарно, поглежда на изток и копира модела на братушките. Типичният ченгесарски подход е да създаде организация с неясна дейност, или модерното НПО.

Макар да е учил в Щатите, тоталитарните методи на Цветанов са неизкореняеми. Изглежда той върви по пътя на гуруто на външното разузнаване на Русия - Леонид Решетников. Бивш директор на руския институт за стратегически изследвания, който подкрепя президента и властта в Москва с анализи за сигурността и ролята на Русия в други държави. В редица страни институтът е подозиран в оказване на политическо влияние. Това предстои и у нас. След скандалите с незаконни подслушвания, Цецко си реши проблема- ще подслушва в името на  националната сигурност. Шпионин звучи грозно. А знае ли човек, може скоро и партия да направи, и да обере негативния вот срещу Бойко.

Другият сценарий, разбира се, всичко да е театър, и двамата никога да не са се карали. Така и вълкът сит, и агнето цяло. Борисов ще налива пари в НПО-то на Цветанов, а той от своя страна ще продължи да работи за него и да му организира изборите. Общо взето, ще стане както с мутрите в края на 90-те години, когато трябваше да легализират бизнеса си и да излязат на светло. И така, махнаха анцузите и сложиха костюми.

Никой не може да ни убеди, че човек, който е бил зам.-кмет на София, и се е сдобил с шест апартамента и два гаража в столицата, ВИП асансьор, една къща с двор в провинцията, 9 дка гори и влогове за над 100 хил. лв. може да се грижи за националната сигурност.

Според изнесените данни излиза, че благосъстоянието на семейството на тогавашния вътрешен министър за около една година се е увеличило с над 500 хиляди лева и това не е резултат от законни доходи. Това предизвика обществен скандал и данъчна проверка на Цветанов през 2010 година. Човекът, който заявява че „България е приета незаслужено в ЕС“ ще се грижи за евроатлантически ценности?!? Да не говорим, че в началото на управлението на Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи и силов вицепремиер, Министерството на вътрешните работи се сдобива с три пъти по-скъпи принтери от обявените лично от него за „златни“ по обществена поръчка на предходника му Михаил Миков. Помним и скандала със СРС-тата- от септември 2009 г. до март 2013 година, нерегламентирано и незаконно са подслушвани бизнесмени, политици, магистрати и др. СРС са правени без решение на съответните органи на МВР и без съдебни разрешения. Главният прокурор Сотир Цацаров индиректно тогава призна, че техниката за подслушване е въведена в употреба по времето на правителството на ГЕРБ и разпорежда проверка по случая. Проверката открива в МВР тежки нарушения, позволяващи нерегламентирано подслушване. Като един от предполагаемите поръчители на подслушването е подозиран Цветанов.

Цветан Цветанов

След тази биография, такъв човек да оглавява Център за сигурност, хайде, моля. Не на нас. А ако приемем това за нормално, наистина „Няма такава държава“.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

И без играч номер 2 - Цецо Цв., мачът е същият. Гледан е.

Окончателно: Бруталният арест на Николай Цонев струва 108 000 лв на данъкоплатците

Народът плаща на „МВР пикчърс“. Имам една мечта – тях също да ги „натъркалят“ по земята, да ги ритат и да им казват: абсолютни престъпници!

Драги ми Смехурко, вижда му се краят!

Не МУ благодарете..., много мирише!

Младежи от ГЕРБ, стойте на пост...! Но не чакайте напразно пост

Бай Бойко в Европа... и по света

Хайде стига вече... с тази народна любов! Задавайте въпроси на Борисов!

И "Абсолютните престъпници“, и "бебето във фризера“ – всичко на сметката на народа! Не от джоба на Цветан Цветанов!?


 

**********************************************************************Юрии Борисав за Леонид Решетников.

 

Шестте апартамента и ВИП асансьора на Цв.Цв


 


 


112803