Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Цветан Василев: Бори...
Цветан Василев: Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски

Цветан Василев: Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на ПеевскиБойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски. Това заяви в онлайн интервю излъчвано през YouTube банкерът изгнаник Цветан Василев.

Според бившия мажоритарен собственик на КТБ е много по-вероятно Борисов да излезе пръв от българската политика отколкото ДПС депутатът Делян Пеевски.

Василев е категоричен, че скритото партньорство между Борисов и Пеевски няма да завърши добре за българския премиер.

Той отрече категорично актуалните твърдения на "медиите от Пеевската клоака", че бившият премиер Иван Костов се е възползвал от КТБ. Според Василев в тях няма нищо вярно.

"Ако някой се е възползвал от КТБ, това не е Иван Костов, а ДПС чрез Пееевски и Борисов чрез Александър Сталийски", каза Василев.

Той обяви и че срещу Делян Пеевски е стартирало второ разследване по закона "Магнитски".

"Става дума за пране на пари в особено големи размери", обяви Василев.

Той обяви и че Пеевски е разнасял списък на кого какви пари трябва да се плащат. В него фигурирали имената на главния прокурор Сотир Цацаров, Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев.

"Центърът зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е продукт на същия този център", каза още банкерът.

На въпроса Кой е всъщност е #КОЙ, Василев обяви, че това всъщност на хора от службите, които контролират политиката и бизнеса у нас.

"Някои твърдят, че този център е намерил пристан в Библиотекарския институт където са Гестапото, Стоян Денчев, Цветлин Йовчев.... ДАНС действа като частна структура за репресии", обясни бившият мажоритарен собственик на КТБ.

Василев заяви, че правителството на Борисов е изпращало свои министри в САЩ, за да дадат допълнителна информация по разследването „Магнитски“ „да обяснят колко аз не съм прав“.

„Но и това не им е помогнало. Затова са и толкова нервни, затова е и тази бомбардировка“, обясни Василев.

Той каза още, че имал информация и за това, че на журналистите в bTV и Нова тв е забранено „да докосват темата „Магнитски“.

Василев обясни, че апликацията му по делото в Държавния департамент на САЩ е подкрепена от сенатори и конгресмени.

„Силно се надявам, че ще получат силния шамар от там и мисля, че не съм единственият, който се надява на това. Вярвам, че в скоро време ще имаме решение по нашата жалба“, каза банкерът.

 

 

 

Източник:https://offnews.bg/

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави за откраднатото ДДС: Това е повече от 4 КТБ-та

Къде отива Пеевски?

За политиците с любов

Оставете пишман-депутатите на мира!

Кого заблуждавате с този вот?

Целувката на приятелството - ГЕРБ-ДПС и БСП като декор

Светът е голям и Марешки го дебнат отвсякъде, най-вече бате Бойко

ДПС очаквано каза "НЕ" на референдума и презря 3,5 млн. българи!  Опциите пред ГЕРБ за приемане от НС на техния законопроект се "стесняват", но те тъкмо това и търсят..., за удобно оправдание!