Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Цветан Василев: След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерушимый”

Цветан Василев: След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерушимый”След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерушимый”. Министерството на икономиката е запазена територия за Пеевски, известно е за Божидар Лукарски. Публична тайна е, че Пеевски взе на концесия квотата на Волен Сидеров. Министър Караниколов защитаваше интересите на Пеевски. Същият е и сегашният министър Лъчезар Борисов, има връзки с Пеевски от 2008 г. Няма какво да споменавам Горанов. Това каза банкерът Цветан Василев, бивш мажоритарен собственик на КТБ.

 

.

 

Борисов е изнервен от тази тема. Няма поръчка или публичен търг, в който да няма интереси на Пеевски. Има интерес и Борисов. По време на първото правителство на Борисов нямаше толкова явно отношение, нямаше средства. Техният брак по сметка укрепна след фалиране на КТБ, обясни той в "Честно казано с Люба Кулезич" пред Евроком.

 

Това стана още по-ясно около Булгартабак. Косвено са били партньори при приватизацията на Булгартабак. Косвено са били партньори и при първия проект на "Южен поток". Бил съм свидетел на тия разговори, посочи банкерът.

 

Той коментира и назначаването на Виолета Сечкова за консул: Показвал съм документи, че Александър Сталийски е доверено лице на Борисов. На Южна Корея, когато и трябва човек, пита българското правителство. Тя била дилър на Самсунг, потресен съм, коментира банкерът.

 

Ако някой очаква да ги види строени като акционери Певвски и Борисов, никой няма да ги види. Никой не декларира каквото и да било. Пеевски декларира едни фалшиви доходи. И Цацаров и Гешев са част от това престъпно статукво, каза още той.

 

Те са партньори и в огромната кражба на Виваком. Никой не си мисли, че един Спас Русев може да притежава 46%. За мен тези неща не са странни, обясни той.

 

Нито една обществена поръчка не минава без защита на техните интереси, категоричен бе Цветан Василев.

 

За мен е нонсенс сделката за Нова телевизия, без да е качила зрителския интерес. Не мога да си представя, че стойността на Нова телевизия се е вдигнала със 100 млн. лв., благодарение на кадрите на Пеевски, коментира той. Няма логика икономическа и от гледна точка на маркетинг. Все едно да сложиш лъжица катран в мед. На какво ниво е този контакт, за да се поеме и този риск? Ако Пеевски няма да се занимава с медии, с какво ще държи прокуратурата? Навсякъде където се е докоснал Пеевски става въпрос за безобразни престъпления, каза той и даде пример с Дунарит.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


143566