Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да би плащАло..., да...
Да би плащАло..., да би мирно седЕло, не би чудо видЕло

Да би плащАло..., да би мирно седЕло, не би чудо видЕлоМнение Весела Бонева - студент гр. Бургас 

Информационен сайт "ДНЕС"


Извън всички образи, пара реалности и пародийни роли, в които влиза премиерът, тези дни открих и още нещо – допирателна на Бойко Борисов с Кръстника. Ако мислите, че премиерският кумир е Тато, Царят или Винету – грешите. Дон Корлеоне е! Неслучайно Краси Радков в „Шоуто на Слави“ умело преплита образите на Бойко и Кръстника. Освен визуално, те си приличат най-вече по тактиката и по „специфичния“ начин на управление.

 

 

Краси Радков е в образа на Бойко Борисов


Нали си спомняте как Кръстникът забогатя и доби страховита, но печална слава – притискайки бизнеса в града. Е, така действа и нашият премиер. И то доста успешно.

Преди време, МВР и прокуратурата са в поредна акция (миналата година) срещу бизнесмена Миню Стайков. Помните ли колко се впрегнаха служби и министерства тогава, та чак сега... хвръкна оставката на шефа на Фонд „Земеделие“.

Сагата с Миню е пословична. Пореният тлъст и самозабравил се мафиот, който произвежда цигари и алкохол без бандерол и точи държавата чрез данъчни престъпления, включително еврофондове.

Фрапиращото в случая е, че тези далавери алкохолният бос ги върти от 2005 година, тогава също имаше акция на МВР... Но нищо не последва. Чак миналата година прокуратурата повдигна обвинение. Не че не си заслужава, но защо сега? И то по какъв начин! Всъщност, познат ни. Нахлува спец прокуратурата, заедно с ГДБОП и КПКОНПИ (точно така – тия с терасите) във фонд „Земеделие“, и след това повдига обвинения на шестима души, съучастници на Миню в далаверите. Следват обвинения за престъпно сдружение и за злоупотреби с фондове на ЕС. Става въпрос за 2 програми – за развитие на селските райони и конверсия на лозя. И тук замесени и в основата на аферата са разбира се, държавни служители-хрантутници, на които ние плащаме огромните заплати. Толкова огромни, че заместник-шефчета на фонд се движат с бронирани Мерцедеси.

Та тези всичките сладури искали да усвоят едни около 18 млн. европари... За изключително лошия сигнал към Европейската комисия, (този зам.-директор беше назначен само преди месец и пое най-важния ресор – развитие на селските райони) те очевидно не си дават сметка, не ги е еня въобще! Нищо, че може да бъде отнета евро акредитацията на фонд „Земеделие“ и хиляди земеделци да останат без субсидии, заради брутално лакомите чиновници, назначени по роднинска връзка. Да оставим настрана поредния срам, който страната ще бере, и нека само за миг се замислим колко почтени земеделци ще изгорят и ще фалират от евентуалния удар на Еврокомисията по ДФ „Земеделие“.

Само за сведение, Калоян Костадинов - заместник-шефът на фонд „Земеделие“ е син на Евтим Костадинов – председател на Комисията по досиетата... Затова и синчето набързо, набързо беше от арест освободено. Кой знае... таткото какви ли папки и за кого, има пълни с досиета...?! 

 

Калоян Костадинов – заместник-шефът на фонд „Земеделие“ е син на Евтим Костадинов – председател на Комисията по досиетата


По изтъркан, но познат сценарий в разгара на „Къщагейт“ и „Апартаментгейт“, от немай къде преди време и земеделският министър Порожанов хвърли оставка, щото Борисов го тресе абстиненция по евтини ПР ходове, а и обича да заявява и показва за пред народа как наказва лошите.

Стайков остава и до днес в ареста, че даже преди време и гладна стачка обяви. По това време обвинените служители на държавния фонд са арестувани... и ден два след това освободени... под парична гаранция?!

В същия ден се назначава и новият шеф на фонда – скандално познатият Васил Грудев. Той е министър на земеделието и храните в служебното правителство на Георги Близнашки и заместник министър на земеделието и храните по време на второто правителство на Бойко Борисов... Демек, удобен, познат и послушен.

 

Васил Грудев оглави Държавен фонд "Земеделие" 


Планът е преизпълнен – европарите са потънали в правилните джобове, чиновниците продължават да командват, алчният капиталист Миньо Стайков гние в ареста, за назидание и възхвала от народа за правителството, което справедливо бие по богатите, има хвърлена оставка, МВР си е свършила работата като е заловила уж лошите чиновници, лошите са доволни, защото са освободени, а Миню сигурно се тюхка защо не даде пари за предизборната кампания на ГЕРБ. Или пък ако е дал, малко са били... 

Накрая, ще посъветвам Карнобат – Батман да „снесе“ каквото се иска дорде е време за да не го сполети съдбата на Баневи... Че чак и имуществото му да запорират и експроприират... 

И въобще крайно време е бизнесът да бъде наясно – наближат ли избори има ГЕРБ-данък. 

И да се знае – Бойко забавя, но не забравя...

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Служител на ДФЗ раздал заеми от 1.8 млн. лв. на фирми

Зам.-шеф във фонд “Земеделие”и още 5-има арестувани по делото срещу Миню Стайков за измама с евросубсидии за милиони (Обзор)

Прокуратурата влезе в ДФ "Земеделие" във връзка с делото срещу Миню Стайков

Скандален, недолюбван от фермерите бивш зам.-министър става шеф на Държавен фонд ”Земеделие”

Поредна рокада: Сменят и шефа на Държавен фонд "Земеделие"

Само толкова? >> Съмнителни 15 къщи за гости откри ДФ "Земеделие"

Арестуваните от фонд "Земеделие" напускат ареста

 

 

 


107081