Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да подкрепим Слави! ...
Да подкрепим Слави! Бойко, на теб не ти ли омръзна да лъжеш!? Не ви ли омръзна да грабите?!

Да подкрепим Слави! Бойко, на теб не ти ли омръзна да лъжеш!? Не ви ли омръзна да грабите?!Вихър Бойчев,

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Над 6.5 млн. повече от законно полагаемите им субсидии са получили водещите политически сили!

Всичко това на фона на тук-там прокрадналите се дискусии през последните години, за намаляване на субсидиите и дори отказ от тях и най-вече на фона на решението на българския народ от референдум 2016 г. за драстично намаляване на парите за партиите!

Забележете, това надвзимане от 6.5 млн. лева, е само за 2018 г. Може ли само да си представите за каква сума става въпрос, ако се върнем само няколко години назад?! Вместо по 11 лева на глас, както е по закон, през 2018 г. партиите са взели по 13,23 лв.! Разкритието направи "Шоуто на Слави" в ефира на предаването си в понеделник вечер. Ще кажат някои, „Е, какво са тези 6 млн. при откраднати милиарди?!“ Да, може и така да е. Зависи от гледната точка. Но когато става въпрос за използването и пилеенето на народната пара, то компромис и с 1 лев не може да се прави!!!

Брутален цинизъм, брутална наглост, брутален грабеж! Безочие е всичко това.

Брутална е и реакцията на премиера Бойко Борисов от вторник!

„Не ме интересува. Този закон за субсидиите БСП го направи, не съм го направил аз"! Каза през зъби улисаният и запъхтян премиер, в традиционната си предизборна обиколка за откриването на поредния обект, построен я от частна фирма, я пак с държавни, т.е народни пари.

Е, как не ви омръзна да лъжете навсякъде, пред всички и за всичко? Поне малко съвест, поне малко смирение и срам имате ли? Защо забравяте за толкова изречени и обещани от вас неща, казани включително и в прословутото ви интервю взето при гостуването ви при Слави Трифонов...?

Категорично, според близо 3 млн. българи гласували на Референдума през 2016-та, субсидията трябваше да е по 1 лв. на глас. Тогава на премиера Бойко Борисов му се видя „опасно“ и ненужно това искане на народа, както и целия референдум обявен от него, за антинароден. Само след няколко дни обаче, той в присъщия си стил сподели пред журналисти, че иска референдумът да стане закон! Всичко това, след като го беше вече обявил за "антидържавен" акт!

Стигна се дотам, да се изиграе и депутатският цирк с внасянето на нещо подобно на законопроект, който щял да "мине" в НС, защото уж напълно съответствал на исканията на хората...?!

Всъщност, по този начин ГЕРБ хитро неутрализира проектозакона на Инициативния комитет, внесен от сценаристите на „Шоуто на Слави“ и омбудсмана Мая Манолова в НС на 21.11.2016. Така управляващата партия симулира заинтересованост и загриженост към волята на хората, а в същото време не си помръдна и пръста дори, за да реализира собствените си обещания... Оправдание веднага се намери, и както всеки път виновни са другите! В случая, другите партии, които блокирали проектозакона на ГЕРБ...

Всъщност, самата ГЕРБ с първи диригент и активист Цветан Цветанов, се постара достатъчно добре, така че „нейният закон“ да не мине, а волята на българите поругана от НС на 14.06 2017 г.

Ех, Бойко, ех Борисов, ти май забрави какви ги вършиш и най-вече какви ги говориш и обещаваш...!? Хей така да мине и замине... И кой клъвнал, клъвнал… Кой чул, чул… Кой разбрал, разбрал...! А после - естествено нищо...

Междувременно, докато поредно откриваше предизборно цех за олио в добричкото село Карапелит, възбуден от добрите си дела и „народната любов“, премиерът изрече и още куп лъжи, обещания, оправдания... небивалици.

Той даде за пример Германия, където субсидиите на партиите били по-малко, но компенсирали разходите си чрез фондации. „Затова имат така наречените фондации. „Конрад Аденауер“, „Ханс Зайдел“ получават десетки и стотици милиони евра, за да помагат на партиите.“ Дрън, та дрън, пореден дрън..., но смешен, тъжен, жалък дрън - та пляс.

Хайде да не ни сравнявате с Германия. Не е във ваш интерес... „Глупавите“ германци дават само по 1 евро на глас, докато ние „умните и богатите българи“ ви харизваме на вас нашите незаменими политици по 11 лв., че оказа се и повече.

Все пак Бойко Борисов пак, и пак, и пак обеща, че неговата партия е склонна да дебатира по въпроса за партийните субсидии. Пак за сетен път се зарече, когато видя „дебелия“...

Да си спомним за гостуването му в „Шоуто на Слави“ на 21 ноември миналата година. Тогава Борисов се озори и даде задна за парите и колкото и да не му се искаше, обеща да мисли, да действа… и да каже на неговите...! И пак излъга!

Бойко, то се е видяло, че няма да дебатираш за субсидиите. Няма, защото: ГЕРБ е имала по сметките си 23.3 млн. лв. в края на миналата година. През 2017 г. партията е разполагала със 17.2 млн. лв., тоест само за година тя е прибавила към авоарите си цели 5 млн. лв.

Наличността в сметката на БСП към края на 2018 г. е била 6.5 млн. лв., което е с близо 2 млн. лв. повече в сравнение с предходната година.

От публикуваните от Сметната палата отчети се вижда още, че ДПС държи на депозит 6.2 млн. лв.

Какво се вижда от изложените данни, партиите трупат ли трупат милиони на наш гръб! И ще продължат да доят и да го правят без свян и срам! Докато има кой да мълчи и кой да търпи. От 2002 г. до днес, те са получили близо половин милиард лева!!!

Данните, които извади Слави Трифонов за пладнешкия обир, пир, който партиите вместо по 11 лв. всъщност получават по 13.23 лв. на глас /допълнително общо над 6.5 млн. лева/ надхвърля далеко политическия скандал.

Така нареченият ни политически елит, цялата управляваща клика са тотално и безусловно компрометирани! Партии и политици, безнаказано богатеят, докато мнозинството българи са на дъното. Трупат богатства и имоти, докато стотици деца гладуват и не могат да се лекуват, а хиляди самотни възрастни хора живеят в срамна и оскърбителна мизерия и нищета...

Партийните субсидии са мръсна история. Огледало на политическия гьонсурат!

Дебилското политическо лицемерие и самозабравяне трябва най-после да ни накарат да се замислим, да се почувстваме омерзени и гневни.

А на тебе Бойко, не ти ли омръзна да лъжеш!? Не ви ли омръзна да грабите!? Докога ще доите най-бедната страна в ЕС!? Докога с тази наглост и безочливост ще управлявате!? Докога ще си правите оглушки и ще газите волята на мнозинството българи!?

Време е да ви поискаме сметка! Време е и Слави да ви я поиска! И да си я платите.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Политическо богатство… в мизерна България! Партиите без нито един външен дарител. ГЕРБ скътали 23 млн. лв

Пак ще платим милиони за партийни субсидии..., вместо за лечение на деца и умиращи самотни възрастни хора! (ОБНОВЕН)

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ЩЕ БЪДЕТЕ УВОЛНЕНИ! 

Резултат с изображение за Премиерът Борисов откри официално нови мощности в завода на „Клас олио”

Резултат с изображение за Премиерът Борисов откри официално нови мощности в завода на „Клас олио”

Резултат с изображение за законно полагаемите им субсидии са получили водещите политически сили!

 


100113