Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да преборим и унизим...
Да преборим и унизим хората и референдума... с лъжи!

Да преборим и унизим хората и референдума... с лъжи!Коментар на Правда Великова

„Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Поздравявам майките на нашите ръководители...“ Ръководители не само, ами и придворни дами, дами, изтъкани от измами!

Тези дни се чудя спи ли народът? Сладко ли спим или само се правим на заспали? Сънуваме ли и какво сънуваме? Тучни поля, райски морета, справедлив живот, защитени деца и пенсионери, перфектна здравна и социална системи, благополучие и изобилие... Живот като на кино. А в действителност – бедност, престъпност, мизерия, несигурност... и магистрали на вълни. Като акордеон.

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Спите ли, че не виждате какво става? Миналата седмица ГЕРБ внесоха законопроект за мажоритарния вот. . Защо закъсняха толкова? >> ГЕРБ внесе в парламента законопроект за мажоритарна система  Потупаха се по гърдите, че са уважили волята на близо 3 млн. българи. Похвалиха се, че само те, единствено те и винаги те (в миналото, сега, а и в бъдеще) се съобразяват с избирателите. Нищо, че някои от най-видните гербаджии тихо и кротко заявиха, че „законопроектът“ може и да не мине. Защото... нямали мнозинство. Така се оправдаваха и в предния парламент с т.нар.реформатори, сега пък се оправдавате с т.нар. патриоти. Все друг е виновен.

Какво последва? Лавина от политолози, социолози и други...ПОДлози, придворни дами на управляващата върхушка се изсипаха да плюят и очернят решенията на референдума. Знаете ли колко "велики" умове се изкаха за по въпроса? Десетки – не остана нито един да не е дал своята мъдра трактовка. "Мажоритарният вот ще ни прати в Африка"  Мажоритарен вот ще ни прати в Африка „Проф. Михаил Константинов: При мажоритарен вот – 160 депутати от ГЕРБ, 50 – БСП, 30 – ДПС „Чистият мажоритарен вот е пълен абсурд“ „Мартин Димитров: Хората да избират своите депутати, а не партиите да посочват най-послушните“.  Агент Иван, вече министър, брутално гази волята и правата на българите > Каракачанов: Въвеждането на мажоритарната система е евтин популизъм  

Искате ли още? – аз не! Цялата тази атака срещу референдума през последните дни провокира редица размисли и страсти. Любопитно е защо „светилата“ на родната социолого-политическа мисъл се опитват да ни направят неуки и неграмотни, неразбиращи за какво гласуваме? Отговорът е кратък, ясен и категоричен. Защото мажоритарната система ще изхвърли целия политически боклук на бунището и ще срине целия сегашен прогнил и плесенясал политически строй, крепен вече 27 години от власт и опозиция.

ПЪРВО. Защо тези велики „...лози“ и политически функционери не се изказаха за мажоритарния вот, намаляването на субсидията и задължителното гласуване преди референдума на 6 ноември 2016 г.? Защо тогава всички мълчаха и дума не обелваха, когато хората имаха нужда от повече разяснение по въпросите? През декември 2016 г. ГЕРБ внесоха за първи път свой законопроект след този на омбудсмана Мая Манолова. Месец по-късно си измиха ръцете с новопостъпилия президент Румен Радев, от който поискаха да удължи работата на Народното събрание. Сега при втория опит на герберите използват платената си войска от ПОД...ЛОЗИ да разясняват как решенията на 3,5 млн. българи са неправилни. Нима шепа „лози“ ли са по-умни от всички 3,5 млн.?

ВТОРО. ГЕРБ ни подготвят за „най-лошото“. Не се съмнявам, че от управляващата партия добре са си оплели кошницата. Не случайно и Борисов е премиер за трети път. Герберите знаят как да играят политическата игра – лъжи, манипулации, внушения, со кротце, со благо, а където трябва и со малко кютек... Сега те играят„доброто ченге“, което прави всичко възможно да се съобразят с хората. На фронта са пратили всички свои наемни „лози“, които да подготвят общественото мнение, че референдумът е невъзможен. Цвета Караянчева и Десислава Атанасова ясно заявиха, че законопроектът им „може и да не мине“. Цвета Караянчева: Дебатът за мажоритарната система трябва да се разгори ; Десислава Атанасова: ГЕРБ подкрепя референдума, но не и инициаторите му ; Герберите започнаха с оправданията >> Десислава Атанасова: Ако мажоритарният вот не мине в парламента, това ще е поредното неизпълнение на предизборно обещание от политиците;   Главчев също. Даже притеснен бил... Димитър Главчев е песимист за законопроекта за мажоритарния вот . Всички знаем, че ГЕРБ могат да прокарат и извоюват победа за своите закони стига да искат. Те знаят как. Правили са го не веднъж и дваж! Въпрос на разчети, сметки, договорки. С атаката на „лозите“ обаче в съзнанието на обществото се загнездва малко червейче на съмнението: „дали пък това, за което гласувах бе правилно?“, „дали не сгреших, когато гласувах субсидията да се намали от 11 на 1 лев?“, „дали Слави не ни подведе?“

ТРЕТО. Политическите партии и най-вече ГЕРБ и Борисов се страхуват от Слави Трифонов. Страх ги е като дявол от тамян. Треперят. Те ясно осъзнават, че Трифонов ще направи своя ход и няма да го пропусне. Той е дал заявка за това пред хората и няма да се отметне. Защото е мъж с чест, с достойнство и с дадена дума! Пред народа! Слави изпълни обещанието си да излезе пред парламента САМ 2 седмици след началото на Народното събрание. Не поиска подкрепа, а какво би станало, ако бе призовал българите. Слави Трифонов: Трябва да има нов референдум! ; ГЕРБ се уплаши от Слави ; Никой вече не се колебае, че след 2 месеца той отново ще е на жълтите павета. Този път обаче Слави едва ли ще мълчи. Ще призове. За политическата паплач е повече от ясно, че само един призив на Трифонов е достатъчен боклукът да бъде изметен.

ЧЕТВЪРТО. Медиите кротко клякат пред своите господари. Замислете на какви новини бяхме свидетели тази седмица? Кристиян Костов, който почти спечели „Евровизия“ и референдума на „Шоуто на Слави“. Правителство – има, кабинет – има. Но? В петък депутатите работиха само 23 минути, преди празниците пък ще умориха от цели 38 минути. Министерският съвет и всичките партии вкупом са се е заели с единствената, но нелека задача да назначават свои хора на ключови места и да разпределят топлата баница. Преди изборите политиците тръбяха, че България ще се разпадне на парчета, ако държавната машина не започне да работи сериозно. Минаха два месеца, а машината още не е сглобена. Вместо това „правилните“ журналисти ни занимават с конкурс, който и без това не вълнува хората, както и с прочистването от бараки на Слънчев бряг. Социалните, икономическите и политически теми са оставени на заден план. Животът на хората също. На кой ли отговорен фактор му е зор за хорските неволи след изборите. Пито-платено. В телевизионните студия се препъват един през друг новите-стари министри, за да ни обясняват колко хубаво ще бъде всичко... за тях. На този фон се появяват и онези изтъркани и болезнено познати ни лица на социолози, политолози, аналито-ЛОЗИ, които денонощно плюят по референдума, по Слави, по нас... Плюят по собствения си народ, заклеймявайки ни като неграмотни. Срамота.

„Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Поздравявам майките на нашите ръководители...“ Май е време да се събудим от кошмарния сън и да покажем на онези, които ни гледат пренебрежително, подиграват ни се, че ИМА ТАКЪВ НАРОД и той ще дойде да изхвърли боклука... Първо да се видим на концертите на Слави и „КУ-КУ БЕНД“ на 16, 17 и 18 юни, а на 19-ти....!?!

 

Вижте и други материали по темата:

Мартин Димитров: Хората да избират своите депутати, а не партиите да посочват най-послушните

Народът пожела 1 лв. субсидия! > БСП иска орязване на партийните субсидии, но малко

Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило

ГЕРБ се уплаши от Слави

Протестът на Слави е обречен на успех. Само един негов призив ще изкара стотици хиляди на улицата!

Псевдопатриотът отново се обърна срещу 3,5 млн. - Валери Симеонов посочи най-тежката задача пред новия кабинет и отряза референдума за мажоритарен вот

Слави Трифонов: Делата са важни, а не думите

Слави: Мажоритарната система е по-добра

Слави Трифонов написа ново кърваво писмо до политиците. В него той заявява, че ще потърси правата си пред Народното събрание.

Гневни сме! Писна ни!

Да защитим Референдума!

СЛАВИ ЩЕ Е ТАМ ВСЕКИ ДЕН! ДА БЪДЕМ ДО НЕГО!

Цвета и Цветанов..., а в средата Борисов и референдума за цвят

Самодоволно вманиачаване и самозабрава >> Депутатите бият шута на референдума! Военният министър Каракачанов: Не подкрепяме такъв тип избори!

Фамозен професор оплюва грозно 3 млн. българи: Мажоритарната система е опасна!!! След като и съда я отхвърли тя ще отпадне... >> Проф. Константинов: Новият кабинет ще изкара поне две години

 

 

  


27383