Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да се разбудим! До н...
Да се разбудим! До нас умират хора... (ОБНОВЕН)

Да се разбудим! До нас умират хора... (ОБНОВЕН)Информационен сайт "ДНЕС"

 

Без съмнение всеки от нас знае или поне е чувал за протестите на родители на деца с увреждания "Системата ни УБИВА". Години наред те се борят за по-добър живот, за сигурност, за справедливост. И сега са на финала, за да се преборят окончателно с безхаберната власт за живота и бъдещето на децата си.

Днес обаче няма да говорим за хората, белязани така тежко от съдбата. Днес ще говорим за хиляди българи, които буквално измират пред очите ни. Системата убива и тях. Просто СИСТЕМАТА УБИВА ВСИЧКИ НИ...! А ние все още мълчим?!

Тези дни двама възрастни българи - мъж и жена починаха от студ, глад и мизерия. В къща без ток, без парно, без вода. Със смехотворните си пенсии едва успявали да си купят хляб и лекарства. Може ли да си представите какъв е бил краят им? Колко мъчително и тежко е било? 

А представете си..., не, не, не си представяйте, просто знайте, че същото  това се случва с още хиляди български пенсионери – наши баби, дядовци, майки и бащи. Представете си да сте затворени в тъмна, студена стая с коричка хляб и кофичка кисело млеко и да се молите на Господ да ви прибере по-скоро, за да ви отърве от мъките. Не, не си го представяйте! То просто е така! Всичко е така в нашата държава. Държава, в която властта разпределя и отпуска щедро и на калпак излишъци и милиарди за какво ли не и на кого ли не, но няма достатъчно, за да гарантира оцеляването на хиляди немощни наши сънародници...

Какво се нарича това, освен престъпно отношение и бездействие! Ще кажете геноцид е това! И може би, абсолютно  сте прави!

С какво са заслужили тези двама българи да умрат така? С какво заслужават тази кучешка съдба стотици, че и хиляди други наши братя и сестри!? Нима в 21 век, в уж европейска България всички ние допуснахме подобно нещо да се случи. А колко българи въобще няма да преживеят зимата... Ще починат от липса на грижи, от липса на лекарства, от липса на топлина и светлина.

Виновни сме. И да сведем глави. Но само за миг! Защото...

Системата убива всички ни. Докато мълчим. И е време окончателно и напълно  да се разбудим, а не само спорадично да протестираме, за да няма повече българи, починали от глад, от студ, от липса на елементарни човешки условия на живот. 

Да, време е да се събудим, защото край нас умират хора! И да спрем това изтребление на нашия, българския род!

 

Image result for протест на майките Image result for протест на пенсионерите

Възрастните хора настояват за бързо нарастване на минималната пенсия и специален закон за тях


"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

България, 2018 г. >> Мизерия и студ погубиха двама самотници в Кнежа

Бедност и убийствен скок на цените? Гарантирано от ГЕРБ!

Доза мизерия... и не за всяко дете! (ОБНОВЕН)

Каквото ни управлението – такава ни и мизерията!

Мизерия - на една крачка разстояние! България рухна

 

 

 

 

 


82953