Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да се смеем... или д...
Да се смеем... или да плачем!? >> Бойко Борисов: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата! (ВИДЕО)

Да се смеем... или да плачем!? >> Бойко Борисов: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата! (ВИДЕО)Премиерът присъства при откриването на логистичен център на датската мебелна компания JYSK в Икономическaта зона София – Божурище

В индустриалната зона в Божурище минават по 4 камиона на 10 минути. Има бум на инвестициите в тази зона. Този път, който планирахме да разширяваме - няма да свърши никаква работа. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на логистичен център на датската мебелна компания JYSK в Икономическaта зона София – Божурище.

 

Кoмпaниятa инвecтиpa 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия, ĸaтo щe бъдaт осигуpeни 300 нови paбoтни мecтa. Центърът ще обслужва Югоизточна Европа, поясни премиерът на страницата си във Фейсбук.

 

"Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата. Асфалтът не се яде, но той създава милиарди инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре. Необходима е инфраструктура", обяви още премиерът.

"Имаме толкова много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път в Божурище, който планирахме да разширяваме, няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктурата. Когато си направил инвестиция за 200 млн. лева е логично да питаш и за инфраструктурата. Вчера ми представиха проекта и затова ще се направи Околовръстен път - от бул."Царица Йоана" и ще се свърже с магистралата за Сърбия", продължи премиерът. 


"Трябва да осигурим на хората в Божурище нормални условия на живот. В кратък срок съм дал на министрите за отчуждаване на земите. Максимално бързо, независимо, че е скъпо, трябва да се направи инфраструктурата. Инвестициите са огромни. Асфалтът не се яде, но създава инвестиции", каза още той и добави, че политиката за доходите на правителството е много важна.

По думите на премиера те поемат ангажимента да направят инфраструктурата максимално бързо.

 

Борисов коментира и темата Шенген. "Ние отдавна сме в Шенген с всичко, което правим", напомни той на журналистите. 

 

"Не съм казал, че се отказвам от Шенген. Аз им казах на колегите в Германия, че не те ни правят услуга, а ние им правим услуга, коментира премиерът. Той поясни, че му е омръзнало германските му приятели да му казват, че подкрепят България за присъединяването ѝ към Шенгенското пространство, но въпреки това отказват да ни приемат.

„Аз просто им казах, че ми омръзва. Те ни подкрепяли. Ама като ни подкрепят, да ни приемат“, коментира Борисов. „Аз им казах, че ние отдавна сме в Шенген. Те имат проблем със Шенген. Между Австрия и Германия вече има граница. Тежестта на Шенген, в смисъла който го разбираме, вече го няма“, добави премиерът.

Той е категоричен, че един ден България ще бъде в Шенген, но пространството няма да го има във вида, в който е сега.

„Искаме да влезем в Шенген. Холандия ни спира по егоистични причини“, завърши Борисов.

На въпрос дали добрите отношения с президента Реджеп Ердоган не са ли гаранция за спиране на мигрантския поток, Бойко Борисов заяви, че всичко е факт.

Относно това дали Мая Манолова ще бие Йорданка Фандъкова, той каза : "Я стига глупости".

 

  

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Имаше ли живот преди Бойко?

Драги ми Смехурко, вижда му се краят!

Не МУ благодарете..., много мирише!

София = ГЕРБ = Фандъкова = Тлъст провал! (ОБНОВЕН)

Краят на една премиерска лъжа! >> Reuters: Турция и Фолксваген финализират споразумението за завода

Радев с тежка критика към Борисов: Безконтролният му стил на управление генерира огромна корупция112323