Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да си националист ве...
Да си националист вече е обидно

Да си националист вече е обидноКоментар на Свобода Лилиева

 

В България да си националист като че ли вече е почти обидна дума. Защото нашите националисти не са тези, които обичат и пазят държавата, нашите националисти не са родолюбците, които милеят за Отечеството, нашите националисти не са патриотите, които бранят род и Родина...

И не на последно място нашите националисти са тези, които злепоставят и народ и Родина, защото се превърнаха в евтин и показен  ПР, в източник на скандали и грозни сцени, облечени в потури и с калпак на главата. Превърнаха се в отрицание на национализма. Девизът на българския националист е: "Не искаме нито крачка чужда земя, но не даваме нито педя наша!"

Истинският националист не е невъзпитан и провокативен простак.

Истинският националист е човек, който обича държавата и корените си и възпитава в тази любов децата си.

Истинският националист уважва съседите си, но не позволява те да се подиграват с Родината му.

Истинският националист милее за всичко българско и не позволява омразата да влезе в съзнанието му.

Истинският националист обича хората, независимо от тяхната политическа, религиозна или спортна принадлежност.

Истинският националист се умилява, когато вижда българите от Голо Бърдо (Албания), които въпреки че десетилетия са били изолирани, не са забравили българския си корен.

Истинският националист обича, той не мрази.

Истинският националист не може да си позволи да омерзи името на Родината си с простащина, хулиганство и омраза.

Истинските български националисти са достойни българи и достойни  европейци!

Нито Валери Симеонов (Валери от Бургас), нито Красимир Каракачанов (агент Иван), нито Волен Сидеров (един от верните пудели на Бойко), нито Динко, нито Перата, нито Цветан Цветанов отговарят на това описание. Защото националистите не бият баби по границата, националистите не ограбват и малтретират бежанци, националистите не предизвикват етнически скандали.

Преди години ролята на "националист" - "противник“ на Бойко изигра Волен Сидеров, който се превърна в обект на присмех и подигравки, а не след дълго стана и клиент на прокуратурата и съда. След което изневиделица се разбра с Бойко Борисов и леко забрави този си уклон. Днес "националисти" са и Перата и Динко и Симеонов, и Цветанов.

Image result for динко

Image result for петър низамов

Те с гордост нарушават законите и се хвалят с това. Снимат ги за новините в 19 ч., дават изявления, дрънкат глупотевини, доволни са от постигнатото. За съжаление именно тези хора петнят всичко онова, за което са се борили истинските родолюбци и патриоти. Те убиват човечността, толерантността, българщината, любовта към родината.

Тези дни лидерът на Парламентарната група на ГЕРБ и дясна ръка на крал Борисов 3-ти - Цветан Цветанов обу потури отново, за да докаже, че е истински родолюбец.

Гнусният и жалък  ПР обаче личи отдалече. Човекът, виновен за съсипването на България, не може да се нарече българин. Идеята "политици с народната носия" се роди отскоро. След като одобрението и рейтингите на всички партии се сриват главоломно и управленци и опозиция надянаха кафтаните, поясите, калпаците...

Image result for Корнелия Нинова с носия

Едва ли някой се изненада, когато на поредната сбирка на БСП червената жрица Корнелия Нинова се навря в стара носия само дето конят ѝ липсваше.

Image result for корнелия на кон

Едва ли някой може да се изненада и когато Цецо и Валери се снимаха за спомен в Жеравна. И това точно след като Симеонов вилня като луд из дискотеките в Слънчев бряг

Related image

Image result for цветан цветанов, валери симеонов, жеравна

Цветанов обаче трябва  да внимава с показните ПР акции. Да не копира Бойко Борисов, че току виж може да засенчи Вожда. А той е много обидчив и лесно се дразни, когато някой закрие светлината, бликаща от него.

През последните години, оказва се, политиците ни са готови да се облекат и като маймуни, само и само да се харесат на електората. Уви, и това вече не ги спасява. Май много по-успешно биха се справили, ако раздадат на хората 4-те тона суджук, който разбра се бат' Бойко не го е изял, заради кръвното.

Или както всичко в нашата Родина, така и родният национализъм, патриотизъм и родолюбие са сбъркани. Всичко е сбъркано и с краката нагоре. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. А дали има такъв народ, който да си  върне върне държавата..., предстои да разберем.

 

Вижте и други материали по темата:

Колко струва патриотизмът -ВИДЕО

Грозен политически ПР* >> Цветан Цветанов с потури и калпак на събора в Жеравна (СНИМКИ)

Ето някой от долните изцепки на Волен Сидеров . До кога ще се търпи?

Истинска ли е войната на Валери Симеонов с шума или просто е прах в очите на бедния избирател?

С черешови топчета – по Слънчев бряг

Започна ли разцеплението?* >> Валери Симеонов: Бойко няма да ме спре!

Вселена на самохвалците

Шутът Валери - най-послушната маша на Бойко* >> Симеонов към протеста: Ако толкова настоявате, петък и събота вечер съм свободен

Стотици излязоха на протест в Слънчев бряг срещу акциите на Валери Симеонов

Неуважаеми депутати, лятото няма да ви спаси. Искаме си референдума

Без коментар* >> Може ли Слънчака да разтури управляващата коалиция? Защо министрите мълчат за акциите на Валери Симеонов срещу мутрите? В изолация ли е вицепремиерът?

Симеонов затваря дискотеките с лягането на кокошките, Сидеров ги затваря по първи петли

Шутът Валери от Бургас, новият пудел на Борисов

Парадокс: Гласуваш за 300 лева пенсия, получаваш 180. Подкрепяш Бойко, управлява те Валери

ПатрЕотични калинки... и разни други паразити налазиха властта

Динко от Ямбол: Грам не съм виновен, даже се нахъсвам повече

Окончателно оправдаха Петър Низамов-Перата за ареста на мигранти със "свински опашки"


34068