Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Да сме живи и здрави...
Да сме живи и здрави, че сме умрели

Да сме живи и здрави, че сме умрелиКоментар на Правда Великова

 

Мрем! Измираме като изоставени коне в Осоговската планина. Демографският срив в България е факт, умират повече хора, отколкото се раждат. Българинът боледува все повече, защото е изоставен - от здравната каса, от здравния министър, от здравните институции, сега и от лекарския елит (БЛС) / . Всички те се продадоха на бизнеса. Справките сочат, че фармацевтичната индустрия е спонсорирала здравните организации с близо 28 млн. лева през 2017 година за участието им в научно-образователни събития като конгреси, лекции и предоставяне на консултантски услуги. Спонсорството бележи ръст от около 4 млн. лева спрямо 2016 година, когато фармацевтичните компании бяха инвестирали 24 млн. лева. По всичко личи, че шефовете на Лекарския съюз, колегиите, секретарки, пиарки и какви ли още не, са намерили добър източник на доходи за разходки по екскурзии и псевдо конгреси...

И така във вените на висшия лекарски апарат започна да тече... злато. И те се облажиха. И превърнаха, преиначиха Хипократовата клетва в  Корпоративна.

Нали сте забелязали досадните телевизионни реклами, с които ни заливат непрекъснато. Прави впечатление, че най-рекламираните продукти са... лекарствата. Дори повече от банките. Защо ли. Много просто.

ФАРМАЦЕВТИЧНАТА МАФИЯ Е ОГРОМНА!

И тук не говорим за обикновените лекари, с които се сблъскваме всеки ден. Говорим за онези по върховете, които уж трябва да защитават съсловието, но и най-вече нас - гражданите.

Неслучайно един фармацевтичен бос от Варна влезе в парламента. Марешки знае, че докато е във властта ще монополизира още повече пазара на лекарствата.

И в този случай какво остава на другите фармацевтични компании – да примамват лекарите, а те да изписват техните лекарства. Това го правят, по всевъзможно най-йезуитския начин – с пари, с екскурзии... Иначе, всичко е под формата на обучения, семинари, разработване на нови формули. В името и за благото на пациента.

И къде са хвърляли най-много пари фарма корпорациите – в онколечението. Нормално – възползват се от нещастието и отчаянието на хората, от последната им надежда. Здравето е най-ценно, и това лекарствените фирми го знаят. Те не са прости. Те няма да хвърлят пари без многократна възвращаемост. Защо не спонсорират асистенти на деца с увреждания?  Защото там няма келепир...!

Лечението ни се превърна в бизнес, а лекарската върхушка са завоалирани бизнесмени. В този бранш от всичко се правят пари - от детските ваксини... до умиращите онкоболни. Помним едно нахакано младо министърче на здравеопазването, от предния кабинет на Борисов, каква далавера с ваксини спретна с турците. 

И това са думи не на кого да е, а на сегашния шеф на Националната здравноосигурителна каса. През 2016 Петър Москов и заместникът му Персенски се сдобиха с обвинения по този повод. И на двамата им бе наложена мярка за неотклонение "подписка", но и това изтече в помийната яма.

Лошото е, че са ни учили, че на лекар всичко се казва и се има доверие. Как да имаме доверие обаче, след като и за кариес могат да ни вкарат за десет дни в болница по клинична пътека. Как да сме сигурни, че ако трябва да ни отстранят апендикс, те няма да ни отстранят бъбрек. Антибиотици се дават от лекари за щяло и нещяло. Само и само продажбите да вървят и комисионните да пълнят вехтите джобове на някои пишман  лекари.

Абе, да сме живи и здрави. Ако ли не – кучетата ни яли. А кой ли тази комерческа практика ще спре и на кучетата няма да ни даде..., предстои в скоро време да разберем!

 

 


72242