Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да спасим децата от ...
Да спасим децата от системата, която УБИВА!<br>1 юни, 11.30 часа пред Министерски съвет

Да спасим децата от системата, която УБИВА!
1 юни, 11.30 часа пред Министерски съветИнформационен сайт "ДНЕС"

 

Детската душа е най-лесно ранима, длъжни сме да я пазим, от бюрократичните абсурди, от бездушната система. Защо с ПРОТЕСТ?

Защото изтъкнатите констатация и препоръки бяха връчени на председателя на Народното събрание преди повече от 4 години. След конструктивно обсъждане от различни организации. И… НИЩО. Затова.

На 1 юни се навършва и една година от началото на 7-месечния протест на майките на деца с увреждания "Системата ни убива". С много усилия и компромиси се направи първата крачка за решаване на проблемите на ХУ. Този протест събуди гражданската съвест на българските граждани. Той показа, че когато проблемите се неглижират и игнорират с години, решаването им може да започне само с постоянство, гласност и натиск.

Денят на детето - 1 юни, децата заслужават детство, децата трябва да се пазят. Да го направим заедно!

 

Линк към събитието във фейсбук за 01.06.2019год.

 

Припомняме:
 
Майките на децата..., българските майки, които заявиха открито пред цяла България, че „Системата ни УБИВА“, показаха на цялото общество, на всички нас как човек трябва да се бори с живота, как трябва да се изправи срещу СИСТЕМАТА на управляващите, срещу всемогъщата система на политическия елит в България...
 
Показаха ни как да отстояваме достойнството си, справедливостта, свободата, научиха ни как да се борим за правата си!
 
ТЕ не само обявиха публично какви са проблемите им, но протестирайки месеци, поискаха и наложиха на управляващите всичките им искания да бъдат безусловно изпълнени!
 
ТЕ отстояха и ще продължат да отстояват каузата си! Докрай!
 

Майките от години водят своята битка! Битка за своята човешка кауза. Битка  за достоен живот на децата и на себе си! Битка за най-справедливата, най-достойната, най-човечната кауза – КАУЗАТА НА ДЕЦАТА!
 
През всичките трудни и тежки години, ние от движение "ДНЕС" бяхме заедно и  неотлъчно с тях и до тях - майките на нашите деца! Единни и заедно с тях сме от началото, от 2015г., още по-твърдо и неотстъпчиво ги подкрепяхме, когато започнаха протестите в София и в цялата страна.  Говорихме, призовавахме, протестирахме, борихме се редом с тях! Печелихме, губихме, страдахме заедно!
 
Редом с тях и до тях беше единствен Слави Трифонов, Той беше до тях, когато цялата политическа класа, единна и обединена беше срещу майките...! Пречеше, саботираше...!  Чрез Слави и Лондон подкрепи майките! Парламентът след месеци на протести и натиск, след месеци на лъжи, шикалкавене и лицемерие прие законите.
 
През декември 2018 г. депутатите окончателно приеха Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ! През март 2019 г. окончателно бе приет от НС и Закона за социалните услуги!
 
Въпреки съпротивата, въпреки  многократните опити да бъдат пренебрегнати, унизени и излъгани, жените не спряха  да се борят. Отстояваха с много търпение и настойчивост правдивите си искания. Ден след ден, месец след месец, година след година...! До днес!
 
А те българските майки:
 
 1. Не търсиха оставки...,  но Валери Симеонов сам си я поиска, с арогантната си, нагла и просташка позиция и действия! Позор! За него, за цялата ни управляваща клика!   ЛИНК
 
 2. Не търсиха поводи за протести, но управляващите сами си ги изпросиха, лъжейки брутално и постоянно и опитвайки се после да замазват лъжите си!
 
 3. Майките бяха и железен стожер и положиха основите и началото на битката за реформи, отнасящи се за всички хора с увреждания в България! Благодарение на тях и упоритостта им тези закони бяха приети!
 
 4. В края на краищата, майките ни дадоха и урок по мъжество! Урок по борбеност! Урок как единни да водим битка за истината и справедливостта!  Урок как да побеждаваме бездушието и апатията!
 
Майките не позволиха депутатите да опорочат законите! Излязоха на улицата, влязоха в институциите, в медиите, защитиха интереса на децата си и на всички хора  в България! Ще продължат и занапред зорко да контролират как върви и се прилага  реформата, а от януари месец започват битка за качествени промени и в ТЕЛК!
 
Не се подадоха! Не се отказаха! Не се предадоха! Не ги купиха!
 
Не спряха, няма да спрат и няма да се откажат!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Майките от „Системата ни убива“ продължават! Искат още реформи! Новата битка - за ТЕЛК!

Победа за майките! Победа за децата! Победа за България в битката с властта и статуквото!!! (ОБНОВЕНА)

Вера Иванова от „Системата ни УБИВА“: Благодарим на всички, които бяха с нас и ни подкрепиха! ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО...!

Майките от "Системата ни УБИВА" местят палатките пред здравното министерство

Слави и Ку-ку бенд с концерт срещу системата

Медиите нарочно мълчат за дарението на Слави Трифонов*

Концертът в The O2 Arena ще бъде в подкрепа на родителите на деца с увреждания

ВИЖТЕ ВИДЕО от пресконференцията на Слави Трифонов и родителите на деца с увреждания от “Конфедерация за защита правата на децата”, които не бяха допуснати в Парламента

Слави Трифонов посвещава концерта си в Лондон на децата с увреждания


 Ð¡Ð²ÑŠÑ€Ð·Ð°Ð½Ð¾ изображение

 


98884