Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да свалим техните ма...
Да свалим техните маски!

Да свалим техните маски!Позиция на Иван Евстатиев - експерт еколог, ж.к. „Красно село“ София

 

Кметът Йорданка Фандъкова победи фините прахови частици и осигури на софиянци глътка въздух.

През 2017 г. тези прахови частици са варирали в диапазона 52-75 m/gm3, а през 2018 г. - между 32 и 53 m/gm3.

Image result for metropolitan area

Сваляйте маските и се разхождайте на воля по Орлов мост, Красна поляна, Надежда, и където ви душа иска из столицата.

Столична обищина изми 33 пъти (!!!) ЛИНК  някои улици и с гордост обяви, че ни спасява от сърдечносъдови, белодробни и респираторни заболявания.

Време беше г-жа Фандъкова да направи нещо и да изтрие и позачисти мръсното петно София като най-замърсен град в ЕС.

Само дано от европейските лаборатории да не им хрумне да дойдат да замерят въздуха! А техните данни обикновено са различни от нашите!

И всички ние се питаме аджеба – Как Столична община реши огромния проблем с мръсния въздух само за три-четири месеца?

Ами много просто. С "кардинални" мерки! И за тях никой досега по света не се беше сетил. Как пък в Пекин, Брюксел и Лондон никой не се сети досега да си замие улиците и да наобиколи къщите на хората, да им събере неизползваните стари електроуреди, скъсаните дрехи и автомобилните гуми...?

Тц, тц, тц! Евала на нашите експерти. Евала на нашата кметица и мнозинството от ГЕРБ в Столична община! Дето се вика малко акъл да имаш, ама навреме. Изстреляха София в орбитата, където въздухът е кристално чист! Едновременно с това Фандъкова сложи край на протестите срещу замърсяването на въздуха, на споровете около строежа на завода за преработване на боклук, който ще се строи насред София и на безбожно високата смъртност в резултат на отровите които дишаме.

Хубаво са го измислили управляващите. Вадят едни „кристално чисти“ резултати, убеждават ни с повсеместен пиар, декларират нови 100 дни без смог и забележете, заедно с това – се спасяват от солена глоба! През 2017 г. България беше осъдена от Европейския съд за бездействие на институциите за подобряване чистотата  на въздуха.

Лъжите на управляващите си ги надушваме веднага. Така както надушваме и мръсния въздух. Обаче, сегашната  тлъста лъжа за решаването на проблема с мръсния въздух граничи с престъпление.

Европейските здравни инспекции се скъсаха да пращат депеши, че бездействието на политиците в България по отношение на чистия въздух отнема човешки животи. Всяко четвърто дете е с астма, всеки пети с белодробна болест... А сега, в този хубав слънчев ден гласът на Бойко Борисов - кметицата наша ни казва да свалим маските?!?

Време е да свалим ТЕХНИТЕ маски! Имаме нужда от глътка въздух, от нормален стандарт на живот и от политици които не ни убиват!

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

София – лош, много лош град за живеене

ДНЕС в десет изречения: Истината е по-ценна от всяко управление

Абсурдно закъснелите мерки!

Гарван гарвану око не вади!

ПИАР въздух не чисти!

Нова доза гениалности на столичните общинари

Пълни лъжи!* >> 100 дни по-малко с мръсен въздух в София през изминалата зима

18 000 души годишно умират у нас от усложнения от фините прахови частици


66829