Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Да съберем петаче за премиера и приближените му

Да съберем петаче за премиера и приближените муКоментар на Виктор Верин 

 

Тези нощи не можах да спя. Плаках. Притеснявах се. Мислих. Тормозих се. Чудех се как да помогнем на нашите, на родните ни политици. Те, горките, бедстват. Ужасно е! Изнемогват в тези трудни времена при тези високи цени. Джобовете им са празни, едва успяват в магазина да си купят стар хляб... Мизерстват! В тази жестока действителност!

 

Защо е това мое страдание. Точно тези дни разбрах от отчетите на сметната палата, че премиерът Бойко Борисов е най-бедният в кабинета. Направо си е за ожалване. За миналата година е декларирал малко над 53 хил. лева. Сумата е събрана от заплата, обезщетение за неизползван отпуск и спестявания, декларирани в предходни години! Представяте ли си? Едва 53 000 лв.! Направо този човек едва свързва двата края! Гладува и... мизерува.

 

 Image result for boiko borisov

 

Приятели, българи, родолюбци, дайте да съберем по някое петаче за нашия министър-председател. Всеки ако отдели по 1 лев от мизерната си пенсия или заплата, пак ще е нещо. 6 милиона българи по 1 лев и ето ти ги... джобните пари на Борисов, вкл. и за ваканция ще има (която той няма да ползва, разбира се).

Не бъдете жестоки, не мислете, че зад тези 53 000 е забравена някой и друга нула отзад. Не, не са 530 000 или 5 300 000, дори не са 53 000 000 лева.

Борисов е толкова беден, че дори едно жилище в София не може да си купи. Дори гарсониера, дори гараж. Една кола не може да си вземе човекът. Шкода да речем.

Трагедия. Неописуема.

 

Мъчно ми е. След три мандата (от 2009 г.насам), след 17 г. на върха на държавата, от гл. секретар на МВР през кмет, та до министър-председател, след  толкова чисти и нечисти, сделки, далавери, кражби и той пак да не е успял да задели някой и друг милион. Че за какво се труди тогава толкова много и не спи по цели нощи? За нас? Едва ли. И затова, хора, дайте  да му помогнем. Ако не с пари, то барем с по една пържола. Или пък филия с мас, дето толкова ги обича. Да хапне, да се облажи и той, да се почувства човек.

Всеки може да изпадне толкова. Или пък вече е изпадал. Половината ни народ   оцелява с 200 лева месечно, гледа цяло семейство с 450 лева,  радва се на жълти стотинки, намерени на улицата... Огромна част от хората в България бедстват, мизерстват, не могат да си позволят нито качествена храна, нито нормално топло, нито лекарства. Но все пак точно тези хора са с добри сърца, отзивчиви и готови да помогнат. А кой повече се нуждае от помощ от нашия премиер, на кого да помогнем ако не на него?!

 

Но не е само Борисов в това окаяно положение. Вицепремиерът Томислав Дончев разполага едва с 35 000 лева на влог. Президентът Румен Радев пък е декларирал 8 хил. лева налични средства и 14 600 лева в банков влог за 2017 г. В предходната си декларация той е посочил, че има налични парични средства в размер на 4000 лева и влог от 4379 лева.

НАПРАВО ПОТРЕСАВАЩО.

 

Чета и плача. Трудно, направо жестоко е да си политик в България в днешно време. Мъчиш се, тормозиш се, крадеш дори... и все не ти стига. А накрая като за благодарност и народът не ти  вярва, подиграва се. Единственото, което ми хрумва е да направя един дарителски DMS номер, на които всички  български граждани да можем да пускаме по 1 дарителски смс за властта. Да отделим кой колкото може и да им помогнем! От сърце.

Да се наядат, оядат и преядат най-накрая, да напълнят джобовете достатъчно и да решат, че им стига. Че е предостатъчно. И да си ходят! С мир.

Разгеле само тогава най-накрая ще решат да напуснат България и ние ще се отървем от тях.

Е, затова и за Бога, братя, дайте да съберем по едно левче за българските политици! Да ги извадим от бедственото им положение!

Белким ни освободят от присъствието си. Завинаги.