Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Да видим как ще се и...
Да видим как ще се изхарчат „едни“ пари* >> Строят нов затвор в района на Кремиковци

Да видим как ще се изхарчат „едни“ пари* >> Строят нов затвор в района на КремиковциПравосъдният министър Цецка Цачева заяви пред журналисти, че напълно споделя идеята на Сотир Цацаров за отделен затвор за най-опасните престъпници.
По-рано днес главният прокурор заяви, че най-опасните престъпници трябва да бъдат концентрирани в един затвор - технически обезпечен и с изключително високо ниво на сигурност. По думите му трябва да се инвестира в сигурността на местата за лишаване от свобода, защото сегашното състояние на затворите е извън всякакви нормални стандарти

Цецка Цачева коментира, че е била вече обсъждана идеята опасните затворници да бъдат отделени. По думите й има какво да се направи в системата за изпълнение на наказанията и по отношение на внасянето на вещи от близки на затворници и по отношение на организацията. 

Правосъдният министър отбеляза, че има предвидени средства по Норвежкия финансов механизъм за нов затвор, който да бъде в района на Кремиковци и който да бъде модерно съоръжен с надзорно-охранителна техника, защото "само личният състав не е в състояние надлежно да охранява сграда". 

Цачева допълни, че подписването на договора за изграждане на затвора се очаква да бъде подписан средата на това лято. 
.
.
*Заглавието е променено от редакцията
.
Източник: http://dnes.dir.bg/