Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Да живее чалгата!

Да живее чалгата!Позиция на Светослав Минков – специалист история и традиции, етнография, гр. Сандански

 

Няма лоша реклама! Всяка лоша реклама е добра реклама! Под този девиз живеят вече не малко наши съвременници. Някои си правят порно клипове, за да бъдат забелязани, други си правят селфита от небостъргачи и през стъклата на свръхбързи коли, а други откровено се гаврят с едни от най-скъпите за всеки българин стихове.

Да станеш известен! Да си по телевизора! Да имаш своите 5 минути дори и негативна слава – това е мечтата вече на почти всяка средностатистическа старлетка или младеж. Да бъдеш герой в някое реалити, да се напиваш, да псуваш и да се друсаш – какво "по-възвишено" от това? И как не, когато това са героите на нашето време! Ценностите, моралът и положителните качества са категории, които будят дори съжаление и насмешка за човека, който ги притежава!

Такава е и поредната „героиня” за един ден, която стана център на медийно внимание. Простотията и гнуста на никому известна фолк певица е щедро възнаградена с многобройни интервюта и излъчвания на клипа „Табу”, със задължително оповестяване на анонимното ѝ към момента прозвище, намери време и в най-скъпоплатеното рекламно време, новинарски емисии и предавания.

Много обичам Вапцаров и щях да изкарам деветка, ако бях на матурата”. Това обяви попфолк певицата Антонина, която навръх 24 май събра в новата си песен попфолк ритми и стихове на Никола Вапцаров. Изпълнителката поздрави с песента министъра на образованието. 

"Всичко е нарочно и целенасочено. Това е един своеобразен начин да накарам хората, които слушат попфолк да чуят... стиховете на Вапцаров. Тъжното е, че много малко от тях се досетиха, че това е Вапцаров", каза невъзмутимо певицата в "България сутрин".

Бедни ми, Вапцаров!

На този 24 май продажници, тъпачки и нихилисти те убиха за втори път! Убиха твоите последни, най-съкровени стихове преди разстрела, които ти посвети на съпругата ти! А този път те бяха разстреляни чрез омерзението на хората, които ги чуха... в такъв аранжимент и с такъв мизансцен.

Резултатът от този разстрел - един ден съмнителна слава за една никому известна и кичозна чалгарка!

Липсата на естетика и бруталната пошлост, обаче са най- малкият проблем в тази нова медийна дъвка. Проблемът е, че чалгарката- Антонина се изживява и като една съвременна Жана Дарк.

"Не съм съгласна, че продавам тялото си. Тук има еротика, има закачка нарочно. Имам вкус и честолюбие. Исках да кажа, че не всичко в попфолка е чалга. Нарочно съм използвала това прекрасно стихотворение. Давам прекрасен пример на младежта, изрецитира тя изричайки предварително научен текст!".

Та това е прекрасният пример за нашата младеж. Вместо "грешни" образи като Балканджи Йово и "грешни" автори, като Паисий, Йонков, Вазов…

Да въздигнем чалгата, да убием поезията, да убием досадните и немодерни семейни добродетели, за да сме известни, за да ни видят по телевизора! Ето, това е пътят, който ни сочат такива съвременни мисионерки, като фамозната Антонина! Дано като всичко в България и тази нелепост да трае малко и да бъде забравена, макар че май това, колкото и потресаващо да е, е всеобщата естетика на нашето време! За дълбоко, огромно съжаление.

А сме до тук доведени и сме така от години, защото от десетилетия първо комунистите, наследниците на днешната социалистическа партия, унищожиха традиционните български ценности, традиции, религия и морал! Разсипаха българщината, българския дух и нравственост. Поругаха всичко После злощастни псевдодемократи се упражняваха, експериментираха десетилетия върху българските ценности, традиции, бит и култура... Като почнеш от проваления одиозен Костов, минеш през комсомолския "бръснач" Виденов..., та стигнеш до съвременната „икона“ на кича, арогантната  посредственост и пошлостта - управляващият ни трети мандат Бойко Методиев Борисов. Пардон, управляващ ни не 3 мандата, а управляващ ни от 2001г., откакто Симеон Сакскуборготски ни го "подари" като безценна и единствена ценност! Та той, Бойко Методиев Борисов с цялата си просташка арогантност и бруталност, всъщност има най-голяма заслуга и принос във всеобщата ни и пълна деградация и многоаспектна и дълбока разсипия и морален упадък на цялата държава.

Човекът прочел 1 книга през целия си живот, човекът лъжещ и манипулиращ ни чрез подопечните му медии от сутрин до здрач, човекът отдаден само и единствено на едно – подчинението на държава, народ, икономика и медии на собственото си его, на собствените си и незадоволени комплекси и нереални амбиции.

И всичко това – ТЕ и ТОЙ ни доведоха до тук! До тази очебийна и разгромяваща дълбока, морално-нравствена катастрофа и упадък. Упадък, за който имат принос и Корнелия, и Гоце, и патрЕоти, и псевдореформатори, и... всички управляващи и квазиопозиционери!

А еднодневното явление Антония е само една брънчица в техния гнусен поход срещу българщината, срещу националните ни ценности и традиции! Срещу нас и децата!

Затова заслужавате само едно – ВКУПОМ ВСИЧКИ ВЪН!!!

И да дойде свободата!

Ех, бедни ми Вапцаров! Да беше жив... и ти, и другите ни светини!

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

С аромат на избори и идваща промяна

СЛАВИ: НЕ СТАВА ОТВЪН. ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕШ В ПАРЛАМЕНТА И ДА ПРОМЕНИШ ЗАКОНИТЕ

Пътят на Слави продължава. Готови ли сте?

България има бъдеще! То е Българският народ и Слави Трифонов

Слави вкара във фризера и власт, и опозиция >> Трифонов: Избрах да продължа напред

Слави: Не съм човек, който губи!

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ЩЕ БЪДЕТЕ УВОЛНЕНИ!

България очаква Слави!

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

БОЙКО, КОРНЕЛИЯ И ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА НА КОЛЕНЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЛАВИ

За бедността, Корнелия, Червената шапчица, или как БСП-пропагандата вади нафталинови вехтории и измислици като "граждански" митинги против министри, а Бойко и Слави са... едното лице на монетата...

Да живей, живей труда и нека песен да е той и за Корнелия и за бай ...!

БЪЛГАРИЯ ПИТА БОЙКО БОРИСОВ И КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Полк.Марков: Първанов събираше данни за личния живот на политици, прокурори и съдии

АГЕНТ ГОЦЕ гази КОНСТИТУЦИЯТА! Кандидатира се за ПРЕЗИДЕНТ!

АРТИСТИТЕ В АКЦИЯ: Агент Гоце и Кунева развалят седянката?! Казват ЧАО на Бойко...

За политиците с любов

Патриотични игри

Тихо, Валери е в тоалетната...!

Размисли на един омерзен български непатриот

Да си националист вече е обидно

Шутът Валери от Бургас, новият пудел на Борисов

И патриотизмът у нас е с особени измерения

ПатрЕотични калинки... и разни други паразити налазиха властта