Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да живей, живей труд...
Да живей, живей труда и нека песен да е той и за Корнелия и за бай ...!

Да живей, живей труда и нека песен да е той и за Корнелия и за бай ...!Коментар на Движение "ДНЕС"

Спомняте ли си манифестациите на 1 май? Родените в края на 80-те години на XX-ти век никога не са размахвали знаменца, не са марширували под дъжда и не са пяли възторжени песни за труда и против капитала. И нищо не са загубили. През годините назад първомайските манифестации от бунт на синдикатите с искане за 8-часов работен ден през 1886 в Чикаго, се превръщат в Източна Европа, включително и у нас във възхвала на комунизма и неговите "трудови хора“.

Image result for 1 de mayo dia del trabajador

Бунтът на Хеймаркет е масов работнически протест, състоял се в ЧикагоСАЩ на 1 май 1886 г.

Така цели поколения българи и стари, и млади се събираха на 1 май пред съборения вече мавзолей, за да отдадат своята почит към управлението и радост от безрадостната си съдба. Сега сякаш всичко се повтаря. Трудови хора с плам и жар в очите крачат бодро по улиците на София уж в името на справедливост и равенство, но в действителност, за да погалят егото на една от най-големите партии и нейните счеславни лидери. За поредна година организацията на бившите комунисти - БСП събра хората не на истински протест, какъвто трябва да бъде на 1 май, а на уличен панаир на суетата и лицемерието     

<span class='lightbox-image-comment-wrapper'>Снимка: Ладислав Цветков</span>

 

Малко история

Днес гледаме на първомайските манифестации с подигравка и насмешка, някои с носталгия. У нас първото честване на 1 май е през 1894 г. Ден по-рано Евтим Дабев и още двама работници от настоятелството на общоработническото дружество „Братство“ са извикани в софийското градоначалство и предупредени, че им се забраняват не само каквито и да било първомайски манифестации из града, но дори и всякакви събрания в клуба на „Братство“. Въпреки това на следващия ден (1 май) обаче членовете на клуба излизат на улицата и така започва и първата  работническа манифестация  по бул. „Дондуков“, като в края на деня на нея се събират повече от 500 души и полицията среща твърд отпор. 

Image result for 1 май ден на труда

На 1 май 1945 г. е първото отбелязване на Деня на труда след Деветосептемврийския преврат от 1944 г. От протест срещу собствениците и системата, за повишаване на заплатите, за равенство между мъжете и жените, манифестациите се израждат във възхвалата на комунистическия режим. На този ден официалното тържество става пред Народното събрание. Върху фасадата му, над самите трибуни за официалните лица, са поставени барелефите на Сталин, Чърчил, Труман, Тито и Георги Димитров, а над тях огромен надпис: „Да живее нашата антифашистка коалиция, начело със Съветския съюз, Англия и Съединените щати“. "Още е твърде рано за официалното тържество, дори не се разсъмнало, а улиците на София вече  са пълни с нетърпеливи и радостни граждани, с прииждащи от близките села хора . Улиците на столицата кънтят от висок, бодър глъч,  песни и музики", така  описва обстановката тогава репортер от сп. "Сердика".

И така почти до 1990 г. т.нар. манифестации вместо в протест за защита на трудови права бяха превърнати от комунистическите сатрапи в тяхна възхвала. А на парадната трибуна на мавзолея се сменяха Г.Димитнов,

В.Колавров, Вълко Червенков и най-дълго управляващият и ръкомахащ вожд - Тодор Живков.

Като наследница на старата комунистическа партия, днешната БСП реши да не скъсва с тези отдавна отживели и гротестни паради на безсмислието, напротив от година на година ги организираше все по-упорито и също  така както преди все шумни, ретроградни, фалшиви. Само отпред на трибунките се сменяха Луканов, Лилов, Петър Младенов, Велко Въканов, Нора Ананиева,та чак до Станишев, Миков и днес Корнелия...

Image result for манифестация, трибуната на мавзолея  Related image

1 май 2017 г. Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която не може да скрие собственото си богатство поведе шествието на "работещите" и заговори пламенно за увеличение на заплатите, за равенство и социална справедливост. Единственото по-лошо от грозното лицемерие на червената кралица щеше да е, ако се беше облякла в гащеризон на краведоячка или поне в престилката на знатната тъкачка Найда Манчева.

Скандални разкрития за аферите на Корнелия Нинова с "Техноимпекс" и сделките с "Булгартабак" - откъде са парите й за приватизация чрез РМД

Корнелия вдигна палат за милион в Мизия - селската къщурка на Нинова се оказа чифлик, крие го зад 20-метрова ограда 

Image result for Korneliya Ninova

БСП - две напред, една назад

В продължение на десетилетия БСП си присвои празника и го направи свой символ. Днес почти няма хора, които да си спомнят, че протестите на този ден са в защита правата на работниците, а не на социалистическите братя. Безсрамно левицата вече десетилетие се опитва да облече одеждите на социална партия, милееща за благото на онези, които се трудят като работни пчелички без никакви права.

В действителност, ако се разровим из червения скрин ще се окаже, че огромна част от членовете на Изпълнителното бюро на БСП са достоен пример за капиталистическия строй - частни фирми, огромни имоти - Корнелия Нинова, Георги Гергов, Румен Овчаров, Кирил Добрев. Трудно е да се изброят кръговете, в които са увлечени и парите, които се изливат в техните джобове. В левицата единствено Георги Гергов е човекът, който не крие богатството си.
Наскоро Нинова заяви, че живее с 2000 лева и я возят в "Шкода". Тя забрави да спомене палата за милиони, който обитава  близо до Мизия. След смъртоносния потоп през 2014 г., когато червената жрица нагази в калта, за да помага на бедстващите в района, и нейната къща пострадала. От черната дата до сега Корнелия била наляла около милион лева за възстановяването й. Истинска социалистка, нали? Преди време Кирил Добрев се оплака, че бил пазач, портиер, разтоварвал вагон... Според собствените му думи знае цената на всеки един лев. Той обаче удобно пропуска да спомене, че има пръст в хотелиерския бизнес, замесен е с "черното тото", влезе в далаверите с електроенергия. Днес едва ли знае парите си. 

Image result for хотел стримон спа клуб 5 * кюстендил

През 2015 г. Румен Овчаров откровеничи, че "живея спокойно, разумно и просто"... "Чета книжки, интересувам се от БСП, от енергетика”. Той твърди, че не се занимава с бизнес, няма фирми, живее скромно, защото не е бил прозорлив както някои, но виждате ли той е предвидил ползите от "зелената енергия". Вярвате ли го? България е една от страните, които най-бързо направиха фотоволтаични паркове, прибиращи пари от ЕС и изпълниха квотата си за години наред. Преди години излезе информация, че България плаща огромни суми за екологичната електроенергия, която фотоволтаичните паркове произвеждат по 32 часа в денонощието... дори, когато слънцето не грее.

За 72 години от първия комунистически протест нищо в партията не се е променило. Лидерите не ги е грижа за правата на работниците, а работниците отчаяно се заблуждават, че най-накрая някои ще се застъпи за тях. Тези ли хора ще се борят за шивачките, които не стават по 14 часа на ден за мизерна надница или за селяните, които едва успяват да спастрят някои и друг домат? Едва ли... Червената върхушка, която излиза да говори за социална справедливост за равенство  и увеличение на заплатите така се е наяла, даже преяла, че отдавна вече не може дори за миг да влезе в обувките на истинския работник.

Днес никой не може да разбере и  за какво се борят лидерите на БСП? Каква всъщност партия са. Лява, социалистическа, комунистическа или каква...? За правата на хората ли дори и на уж се борят или по-скоро за повдигане имиджа на и без това пропадналата си партия? Манифестациите за 1 май са идеален повод за  да повдигнат самочувствието си и да прикрият онова, което става в дълбините. Да прикрият и загубата си на последните избори. Загуба за, която самите те са си виновни!

Днес никой няма нужда точно БСП да поведе хората, за да се борим със системата и за ПРОМЯНА, защото именно БСП са основна част от  същата тази банкрутирала и ретроградна система с другите т.нар. системни партии, разрушили вкупом нашата Родина. Те всичките са олицетворение на статуквото, застоя и пошлостта. А лицемерието им в никакъв слушай не е по-малко от това на Борисов и ГЕРБ и на всички останали!

Днес всички ние сами трябва да се върнем отново към миналото, да го прочетем и препрочетем, да си вземем поуките, да си направим изводите и да потърсим правата си! Истински и без компромиси! Търпяхме 45 години, търпяхме след това 27 години. СТИГА!

Да положим началото на новото и на ПРОМЯНАТА !

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Днес времето вече е настъпило.

 

Вижте и други материали по темата:

Корнелия вдигна палат за милион в Мизия - селската къщурка на Нинова се оказа чифлик, крие го зад 20-метрова ограда

Нинова живее с 2000 лв на месец, возят я в "Шкода"

1 май през годините

Кирил Добрев: Бях пазач и портиер

Сестрата на Кирил Добрев и синовете на Първанов купуват луксозен хотел

Овчаров нямал бизнес, живеел скромно и четял книжки

Слънце грее 32 часа в денонощието за фотоволтаици

За кого се борят червените братя? Не и за работниците > Нинова поведе социалистите на шествие за 1 май (снимки+видео)

БСП отбеляза 1 май с митинг шествие

1 май - Международен ден на труда

Защо БСП загуби изборите

 

 


26604