Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Дайнов: Марешки или ...
Дайнов: Марешки или иска нещо от ГЕРБ, или се готви за предсрочни избори

Дайнов: Марешки или иска нещо от ГЕРБ, или се готви за предсрочни избориИли се случва нещо страшно битово и Марешки иска нещо от ГЕРБ, което ще му бъде дадено и ще се върне, или се случва това, което редовно става – всички се подготвят за предсрочни парламентарни избори и заемат изходна позиция. Така проф. Евгений Дайнов анализира ситуацията с обявеното намерение на партия „Воля“ да напусне работата на парламента.

„Европейските избори ще са тест доколко сегашните управляващи са в състояние да продължават да мобилизират своите гласоподаватели“, отбеляза още Дайнов пред БНР. 

Политологът коментира темата за евентуално българско дясно обединение по време на евровота, за каквото призова председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол - десните партии в България, които са членове на ЕНП, да се явяват заедно на предстоящите избори за Европейски парламент. 

„Това желание на Дол е израз на задълбочаващата се криза в ЕНП. От големите европейски партийни семейства те са в най-тежко състояние. Поводът е Орбан. ЕНП прикрива от години крайни авторитаристи и антиевропейци в собствените си редици и по този начин ги легитимира. /…/ След като ЕНП прикрива авторитарни хора – не само Орбан, за каква Европа можем да вярваме на ЕНП, че ще пази. Северните партии в ЕНП от това ги е страх – докато сред тях има хора като Орбан, хората няма да искат да гласуват за ЕНП. Не знам как ще излязат от батака, в който се оказаха".

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Марешки се врътна: Не напускаме парламента. Ще ходим на работа. В сряда ще решим след разговор с ГЕРБ

Жалки циркаджилъци? >> Цветанов с горещ коментар след излизането на ВОЛЯ от парламента, идат ли извънредни избори (ВИДЕО)

Една лъжа повторена 100 пъти, не става истина! >> Каракачанов: Парламентът ще остане стабилен, не се притеснявайте

 

 


92865