Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Дали не искат за шеф на КФН да сложат приятеля на Горанов - Бойко Атанасов

Дали не искат за шеф на КФН да сложат приятеля на Горанов - Бойко АтанасовПитам се дали правителството не изпраща шефката на КФН Карина Караиванова в ЕБВР-Лондон, за да сложи на най-високоплатеното чиновническо място заместника й Бойко Атанасов, близък приятел на Владислав Горанов, бивш заместник-министър на финансите в правителството “Борисов 3”, бивш шеф на НАП при кабинета “Орешарски” и кабинета “Борисов 2”.

По негово време данъчните разпънаха на кръст Бойко Борисов и Цветелина Бориславова, например. Стоян Мавродиев обича да се хвали, че е “оправил” документите на тройния премиер и може би затова беше назначен за изпълнителен директор на Българска банка за развитие?!
И още нещо, огромните данъчни нарушения, в които сега обвиняват фамилиите Арабаджиеви, Стайкови и Баневи са ставали по времето, когато изпълнителен директор на НАП е Бойко Атанасов, а министър на финансите е Владислав Горанов.

...Да си национален представител в Европейската банка е шестица от тотото: огромна заплата, билети първа класа за пътувания извън Лондон, големи командировъчни...опция за отлични комисиони при уреждане на многомилионни кредити за частни фирми; възможност за международни контакти и влияние. 
Най-дългогодишният представител на България в ЕБВР е Калин Митрев, съпруг на Ирина Бокова, бивш изпълнителен директор на ЮНЕСКО и кандидат за генерален директор на ООН; семейството е закупило няколко апартамента в Париж и Ню Йорк през последните десетина години.

 

Журналистката Соня Колтуклиева, Фейсбук

 

Източник: https://frognews.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Изненада! >> КФН остана без шеф, Караиванова сменя съпруга на Бокова в ЕБВР

Мутра ли е, полицай е?

Излиза, че инвестицията е финансовият министър!

 

 

 83246