Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Данък добавена нагло...
Данък добавена наглост – непростимо!

Данък добавена наглост – непростимо!Терминът "данък добавена наглост" го използва PR експертът Армен Бабикян в "Шоуто на Слави". И го направи в коментар относно това как само през миналата година парламентарните партии плюс набиращата популярност "Възраждане" са взели общо над 6,5 млн. лева повече субсидии, отколкото би трябвало според закона.

Сега прокуратурата проверява. Тя проверява и "Апартаментгейт". Проверява и Владислав Горанов за конфликт на интереси при неговото жилище, дадено му от кръстника му – там, в комплекса на Домусчиеви. Проверява и катастрофата при Своге. Проверяваше и Ивайло Московски за смъртта на малкия му син. И така нататък, и така нататък.

Няма да стане, госпожи и господа, другари и другарки. Няма да стане така. След като всичко все излиза законно, но много добре знаем, че всъщност е неморално и неетично – използвам нарочно тези две категории, които са основата на правото и това всеки начинаещ юрист ще ви го каже, е време и ние да отговорим. Също толкова законно и също толкова морално и етично. Мерки всеки може да вземе – например да не гласува за тези, които счита за виновни. Може да вземе и такива мерки, от които да боли повече – и пак да е законно, макар и с много тълкуване. Но то така, с тълкуване, и нещата като субсидиите излизат законни.

И тъй като все се спасяваме поединично, дори поединично можем да отговорим. Само трябва да помислим как точно. Да си използваме главите – време е. Защото втръснали до болка повторения след всеки следващ очевиден скандал и обяснения кой колко е нагъл вече дори няма смисъл да бъдат казвани и коментирани, след като не си вземаме поука. Докарахме го до 13,23 лева на човек за партиите и до 10 лева на загинал в катастрофа уж застрахован човек?! Какво повече има да обясняваме?!

Автор: Ивайло Ачев

 

Редактор: ИВАЙЛО АЧЕВ

 

Източник: https://www.actualno.com/actualno/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

„Шоуто на Слави“ от 21 май 2019 г. >> Актуален гост е Арман Бабикян. ВИЖТЕ цялото предаване >>

Гл.прокурор С.Цацаров иска проверка на скандалните факти изнесени от "Шоуто на Слави" за надзета партийна субсидия

Да подкрепим Слави! Бойко, на теб не ти ли омръзна да лъжеш!? Не ви ли омръзна да грабите?!

 


100171