Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Дари старо колело и ...
Дари старо колело и зарадвай дете в неравностойно положение

Дари старо колело и зарадвай дете в неравностойно положениеКолко малко му трябва на едно дете, за да бъде щастливо? Понякога е достатъчен само един велосипед! За съжаление не всеки малчуган днес има щастието да притежава собствено колело. Именно затова, ние от Actualno.com сме радостни да приветвстваме за четвърта поредна година кампанията на нашите приятели от 1bike "Колело за смет, за дете велосипед".

Инициативата има за цел да срещне деца в неравностойно положение с техния първи велосипед, а най-хубавото е, че вие също можете да се включите като дарите старо или ново колело от 15 април до 25 май, или се включите с доброволчески труд. Както всяка година, екипът на 1bike ще организира и доброволчески уикенди. Този път те ще са на 5/6 май, 26/27 май и 9/10 юни.

Тази година, за разлика от предишните, когато екипите работиха само в рамките на един ден, 1 юни, доброволците ще работят през цялата година. Така велосипеди ще бъдат дарявани в края на всеки месец, стартирайки от месец юни.

Къде можете да изпращате даренията?

Локациите може да намерите в официалната страница на кампанията, като списъкът ще бъде обновяван и в хода на кампанията www.1bike.bg/kolelozadete.

Ако никоя от локациите не ви устройва, може да изпратите велосипеда с куриер до офис на куриер в гр. Дряново, до поискване за 1bike.bg /0877566446/.

Всички дарени велосипеди ще бъдат транспортирани от DHL Express и събрани в Дряново, където заедно с доброволци от МОГА Дряново ще бъдат ремонтирани.

За да можем да гарантираме по-голяма ефективност на кампанията, вече за ремонта ще се грижат не само доброволци, но и веломайстор, чието основно задължение ще бъде само това. В края на всеки месец, всички ремонтирани велосипеди ще бъдат изпращани с куриер до съответните институции или семейства.

За всякакви въпроси можете да ни пишете на info@1bike.bg или да ни се обаждате на 0877 566 446.

Кой помага в кампанията?

През тази година "Колело за смет, за дете велосипед" се осъществява от 1bike, с подкрепата и партньорството на Националната асоциация за приемна Грижа, DragBicycles, DHL Express България, Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение МОГА Дряново и медийната подкрепа на групата на Webground.bg.

 

Източник:https://www.actualno.com/