Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Дебатът по БНТ: Мая ...
Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)

Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)Информационен сайт "ДНЕС"

 

В директен сблъсък по БНТ в понеделник вечер се изправиха четиримата кандидати за кмет на София с най-висок рейтинг според социологическите проучвания. Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Ангел Джамбазки и Борислав Игнатов сблъскаха позиции в предаването "Референдум" по БНТ.

Манолова изненада още в началото на дебата всички участници с желанието си да запази тишина за 30 секунди в ефира на БНТ. "Оставащите ми 30 секунди от отговара на въпроса искам да запазя тишина заради гражданския кандидат Борис Бонев от "Спаси София", който не бе допуснат до дебата, заяви тя и допълни:

„Мисля, че никой от тук присъстващите партийни кандидати не би имал против Борис Бонев да участва. Освен писани правила, има и неписани закони, и не е справедливо партийните кандидати да са облагодетелствани за сметка на гражданските“, каза още Манолова.

Първият въпрос, на който отговаряха кандидатите за кмет, бе - да бъде ли преместен националният стадион "Васил Левски"?

Манолова, Джамбазки и Игнатов застъпиха тезата, че преместването на стадиона не е най-належащата сега тема за софиянци.

„Смятам, че истинският проблем не е в това къде се намира стадионът, а в това, че ксенофобията и национализмът, след като влязоха във властта, отидоха и на стадионите. Влизането на ГДБОП в БФС е действие след събитията, би следвало да се вземат мерки навреме, а не след като е станал проблемът“, каза Манолова по повод действията на властта и  расисткия скандал, възникнал след мача на националния стадион.

Йорданка Фандъкова традиционно, противоречеше на общото мнение, и подчерта че настоява да се премести  Националния стадион.

„Похарчиха се милиони за видеонаблюдение, особено за българското председателство. 3 000 камери в София не е малко, но доколко са ефективни и доколко служат за разкриването на престъпления.“

„Имам основания да го кажа, след като два пъти беше нападната шатрата ми – щаб на кампанията ни, която е пред НДК. Видеонаблюдението не е помогнало да се разкрият вандалите, нито тези хора, лепящи стикери с моя образ по колите на столичани в различни квартали с лепило, което не може да се маха, за да ядоса хората“, каза още Манолова в отговор на въпрос по темата за сигурността на столичани.

"В София има 3000 камери за видеонаблюдение. Вече е стартирал проект за видеокамери и по кварталите, каза Йорданка Фандъкова.

Това даде повод на Манолова да започне аргументираната си  критиката  към Фандъкова. "Милиони бяха похарчени за видеонаблюдение в София, но доколко това видеонаблюдение помогна за разкриване на престъпленията", заяви тя.    

"Проблемът в София е, че не могат да се събират глобите. За глобите не е важен само размера, но и тяхната неизбежност", вмъкна -Ангел Джамбазки.

"Най-категоричен пример за нарушени правила са обществените поръчки. Повечето обществени поръчки приличат на свирен мач", отбеляза Манолова.

В момента чувам само обвинения на ангро от моите опоненти. Аз съм човекът, който е спрял най-много обществени поръчки. Тук не чух един реален факт", обяви Йорданка Фандъкова по темата за обществените поръчки в София.

"Опитите за въвеждане на чуждестранен борд на Топлофикация е част о т опита за приватизация на дружеството. Аз съм предложила въвеждането на безплатни билети за градския транспорт в дните, в които има най-голямо замърсяване на въздуха",обяви  Мая Манолова

"На хората им омръзна да се строи в градинките , да висят в трафика,да има непрозрачност при разпределението на нашите пари  ,гражданите да са извън реалното управление ....И за това време е да променим модела",заяви категорично Мая Манолова.

 

ВИЖТЕ целия дебат в предаването „Референдум“ по БНТ

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Дебатът по Канал 3: Мая Манолова предложи гражданско управление на София! Фандъкова го отхвърли? Кой е по-добрият кандидат... (ОНБОВЕНО)

За папагалството на един архитект

Подлостта не познава граници преди избори

Вот или Not

Едни предварителни избори или... как да станат нещата по-справедливи и по-достойни

Отменете изборите...! И управлявайте во веки веков!

 

 


114758