Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Дела трябват, а не д...
Дела трябват, а не думи: Как Валери Божинов планира да преобрази

Дела трябват, а не думи: Как Валери Божинов планира да преобрази "Левски"Валери Божинов облече за втори път в кариерата си фланелката на "Левски" и си постави високи цели при завръщането си на стадион "Георги Аспарухов". Този път обаче опитният нападател призова всички да бъдат здраво стъпили на земята, да загърбят приказките и да работят.

 

"Нормално е в "Левски" да имаш високи цели, това няма да се промени. Според мен обаче не трябва да има много думи, а повече работа. Дела трябват, а не думи", каза Божинов при представянето си, напомняйки завета на Апостола на свободата Васил Левски.

 

След дни Божинов навършва 33 години и посочи себе си като един от опитните в състава. Той си постави роля да помага на чужденците, като дори обясни какво е липсвало дотук на сините. 

"Мисля, че с нашето привличане "Левски" има опитни футболисти – мен, Живко (Миланов), Ники (Николай Михайлов) и Марто (Мартин Райнов). Ние знаем какво е "Левски", какво значи този клуб и трябва да го предадем на останалите. Според мен те са добри играчи, "Левски" има много силни чужденци, не е нужно да ги изброявам - Яблонски, Мариани, Тиам, Нуно Рейш, Цветкович, Кабрал, Паулиньо и другите", каза Божинов.

 

"На тях им липсваше малко самочувствие, да има кой да ги потупа по рамото, да им даде кураж. С тях малко по-трудно става комуникацията", добави нападателят.

 

Божинов призова за приземяване по отношение на очакванията и натиска към сините. В момента "Левски" е трети, като изостава с 10 точки от "Лудогорец" и с четири от втория ЦСКА. 

 

"Левски" представи тримата нови Валери Божинов, Живко Миланов и Мартин Райнов.

© LAP.bg

"Левски" представи тримата нови Валери Божинов, Живко Миланов и Мартин Райнов. 

 

При представянето на Божинов и другите две нови имена в "Левски" Живко Миланов и Мартин Райнов нападателят трябваше да отговаря на въпрос за предстоящото дерби с ЦСКА на 24 февруари.

 

"За ЦСКА не се говори, още е далеко и има много време до 24-ти, преди това имаме друг мач. Точно за това ви призовах да няма... Нека не говорим много, да го правим на терена. Нека най-вече сме живи и здрави, да има конкуренция в този отбор и треньорът да си каже: "Днес искам да ги пусна всички 23 или 25 играчи".

 

Новият нападател на "Левски" вдигна настроението със закачка със съотборника си Миланов. Опитният защитник отговаряше дълго за разликата между предишните си престои на "Герена" и обстановката в момента.

 

"Живко отговори и за мен. Няма да му противореча, все пак той е по-възрастен", каза Божинов и добави, че за "Левски" предстоят добри дни.

 

 

 Източник: https://www.dnevnik.bg/sport/

 

 

 

 


89631