Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Демонстранти, подкре...
Демонстранти, подкрепени от Манолова, блокираха РИОСВ – Стара Загора (видео)

Демонстранти, подкрепени от Манолова, блокираха РИОСВ – Стара Загора (видео)Демонстранти, подкрепени от председателя на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова, блокираха за часове РИОСВ – Стара Загора.

Протестът беше организиран от Инициативния комитет „Нова Загора иска да диша" и е срещу замърсяването на въздуха в Нова Загора.

Според демонстрантите замърсяването е от инсталация за биогаз на фирма "Енерджи 2" ООД – част от групата "ГРАДУС".

"Отиваме да протестираме пред РИОСВ, защото това е институцията, която на регионално ниво отговаря за околната среда и нейните фактори. Миризмите са нощно време, точно тогава РИОСВ не си вдигат зеления телефон, а проверките идват след няколко дни и констатациите са, че няма миризми. Думата на гражданите срещу тази на РИОСВ", заяви по-рано днес пред OFFNews Кремена Петрова, инициатор на протеста и общински съветник в Нова Загора от Демократична България.

При Борисов единствената завършена работеща система в България е корупцията, която е резултат от управлението му. Корупцията е повсеместна и се превръща в начин на мислене и на съществуване. Това трябва да е прекратено. Заради корупцията изтича огромен ресурс, така че българските граждани са най-бедните, най-болните, най-ограбваните от монополистите, с най-мръсния въздух в Европа, заяви Мая Манолова.

Огромният проблем е слугинажът на институциите към икономически силните. В качеството си на омбудсман сезирах институциите. Случаят в Нова Загора е пример за това как институциите си прехвърлят топката, не чуват гражданите и обслужват интересите на икономически силните. За да не накърнят интереса на собственика на централата, институциите са готови да пренебрегнат обществения интерес и законовите си правомощия. Всички знаят, че в Нова Загора въздухът е мръсен, но никой не предприема действия това да се спре. Сериозните икономически интереси не са причина институциите да си затварят очите повече от шест години, допълни Манолова и обясни, че освен за отравяне на въздуха, има сигнали и за отравяне на водата заради изхвърлени отпадъчни води.

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: При Борисов единствената работеща система е корупцията

Мая Манолова: Минималната пенсия да е колкото прага на бедност 369 лв. В държавата има пари

Мая Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите

Мая Манолова: Щом при управлението на Борисов има работещ човек с доход под 1000 лв., то това е личен провал на Борисов като премиер

Манолова: Борисов остави бизнеса на произвола, задава се торнадо от социални протести

Мая Манолова: Ще участваме на изборите без да правим партия

 

 

 

 


137744