Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 101 на протеста:...
Ден 101 на протеста: Евродепутатът Клеър Дейли подкрепи протестиращите. Исканията остават непроменени - оставка на Борисов и Гешев (ОБЗОР)

Ден 101 на протеста: Евродепутатът Клеър Дейли подкрепи протестиращите. Исканията остават непроменени - оставка на Борисов и Гешев (ОБЗОР)Няма налично описание.

Клеър Дейли на протеста  Снимка: БГНЕС


Евродепутатът Клеър Дейли подкрепи протестиращите. Исканията на протестиращите през 101-ия ден на протеста остават непроменени - оставка на кабинета на премиера Бойко Борисов и оставка на главния прокурор Иван Гешев. От Отровното трио заявиха, че вече няма да има Велики народни въстания, но всеки ден ще има изненади.

В 101-вия ден на антиправителствените протести в София дойде ирландският евродепутат Клеър Дейли, която нашумя с острите си изказвания за страната ни.

.

В началото на словото си тя поздрави протестиращите на български език. Дейли е категорична, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на българите и се обяви за провеждането на предсрочни избори. 

Очаква се тази вечер пред протестиращите да говори евродепутатът Клеър Дейли. Вчера тя бе в Поморие и не можа да се включи на живо по време на протеста заради проливния дъжд в столицата. Дейли е в България, за да изясни същината на конфликт между нейни сънародници и управата на апартаментен комплекс, в който са инвестирали. 

.

. 

Ще продължаваме с нашите искания и на 102-рия ден, заяви един от организаторите на протестав София Арман Бабикян. 

По думите му оставката на Борисов е технологичен акт. Големият губещ са всички парламентарно представени партии. 

Протестът прогони мълчанието и страха, каза още той. 

Въпреки проливния дъжд вчера, стотици граждани от цялата страна се събраха в София за петото Велико народно въстание. То получи солидна подкрепа от Европа – двама евродепутати говориха от импровизираната трибуна пред президентството, а един се включи в жива видеовръзка от Брюксел. Те бяха категорични, че Европа не е сляпа и подкрепя справедливите искания на протестиращите българи. 

Ескалация на напрежението имаше пред сградата на БНТ. Протестиращи се опитаха да пробият полицейската охрана и да нахлуят вътре, докато се излъчваше предаването "Панорама", където един от гостите беше Арман Бабикян от "Отровното трио". 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

138926