Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 102 на протеста:...
Ден 102 на протеста: Софиянци отново са под прозорците на властта, в понеделник ще правят омлет (ОБЗОР)

Ден 102 на протеста: Софиянци отново са под прозорците на властта, в понеделник ще правят омлет (ОБЗОР)За 102-ра вечер стотици протестиращи софиянци се събират под прозорците на властта и искат оставките на правителството и на главния прокурор. Те настояват и за предсрочни избори. Протестът пак е под надслов ”Нас не ни е страх!”. Организаторите призоваха на 103-ия протест утре хората да носят яйца и домати, ще се прави омлет на специално място.


Хората обявиха, че ще продължават да идват и да искат оставки.


.

Утре си носете яйца и домати. Ще направим омлет на място, на което досега не сме били, призова гражданите адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.


.

Военен парашутист припомни от трибуната , че днес е Ден на парашутиста и призоваха: както българските парашутисти са били готови да дадат живота си в името на родината, така днес съвременните българи да дадем част от него и от времето си и да присъстват на протеста всеки ден, докато не подадат оставка Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Йорданка Фандъкова и Иван Гешев.


.

"Призовавам да сме единни, независимо от различията ни по цвят, политика, религия. Когато сме едно цяло, сме силни и ще успеем!", казаха инициатори на протеста. 

Други изказвания на недоволни гласяха, че "тази война, която управляващите водят с народа, води България към гибел".  

Протестът протича спокойно, без напрежение, пак под надслов "Нас не ни е страх!".


.

 

Част от протестиращите от Горубляне веча са в Триъгълника на властта, където се сляха с другите протестиращи в София.


.

По-рано днес жители на квартал "Горубляне" излязоха на протест с искане за инфраструктурни промени. Хората блокираха движението и в двете посоки при разклона за квартал "Дружба". 

Полицията пренасочваше автомобилите по обходни маршрути. Ключовото кръстовище остана блокирано до 18:00 часа, след което хората направиха шествие по "Цариградско шосе" до площад "Независимост", където се включиха в 102-рия пореден антиправителствен протест.

  

Източник: https://frognews.bg/

 

*************************************************************************************


 

За 102-а поредна вечер протестиращи се събраха пред фонтана на президентството, за да поискат оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и свикването на предсрочни парламентарни избори.

Хората започнаха да се събират след 20 часа.

По-рано днес протест на жителите на столичния квартал Горубляне блокира движението по Цариградско шосе за 2 часа, а протестиращ посрещна с викове "Оставка" и извади от нерви вицепремиера Красимир Каракачанов на отбелязването на деня на военните парашутисти.

Днес се навършват 76 години от първото бойно сражение на Парашутната дружина от състава на Първа българска армия в битката за височината Стражин.

Ще продължим докато не се предадат като германците преди 76 години и не подадат оставка, заяви от трибуната военен парашутист.

Утре си носете яйца и домати. Ще направим омлет на място, на което досега не сме били, призова гражданите адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. 


 Източник: https://offnews.bg/

 

 

 


138971