Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 133: Три акции н...
Ден 133: Три акции на протеста

Ден 133: Три акции на протестаВ 133-тия ден от началото на антиправителствените протести у нас се провеждат три акции в столицата. Освен в ”Триъгълника на властта”, софиянци протестират против Гешев пред Съдебната палата и пред сградата на представителството на Европейската комисия в София. Исканията са за оставка на правителството, на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.


Протестиращите преминаха в шествие в центъра на София.

 

Протестиращите са блокирали кръстовището при Ректората на Софийския университет.

 

Шествието спря и пред сградата на Столична община, където демонстрантите скандираха с искания за оставка на кмета Фандъкова.

 

Викове "Оставка" огласят улиците и площадите в центъра на София.


.

Протестиращите   пред Съдебната палата тръгнаха към площад "Независимост" и се събраха с протестиращите на площада пред Министерския съвет,  блокираха движението по бул. „Дондуков“.

 

Адвокат Величков от "Правосъдие за всеки"  заяви пред множеството, че няма да се откажат от протестите и припомни за големия митинг на протест на 21 ноември - пред старото, истинското Народно събрание.


.

Пред представителството на Еврокомисията на ул. Рраковска в София.


.
Пред Съдебната палата

 

Демонстрантите обявиха, че планират пореден национален протест, който ще се проведе в събота, 21 ноември от 17:00 ч.

 

Те заявиха, че идеята е да отстояват исканията на всички протестиращи до последно.

 

Вчера поредната 132-ра вечер на недоволство с искане за оставка на правителството премина спокойно. Протестиращите се събраха на площада пред Министерския съвет и блокираха за час движението по бул. "Дондуков“.

 

Протестното шествие блокира и движението по бул. "Александър Стамболийски“ и стигна до сградата на Националния осигурителен институт. Протестът се проведе под мотото "Единни сме, силни сме “.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 


140685