Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 134: Гражданите ...
Ден 134: Гражданите отново на площада

Ден 134: Гражданите отново на площадаПореден ден на недоволство срещу управляващите. На жълтите павета са се събрали десетки граждани.

 

Към момента обстановката под прозорците на властта е спокойна.

 

Преди няколко дни се стигна и до ескалации на напрежението пред централата на ВМРО. От прозорците върху протестиращите бяха мятани бомбички. Демонстрантите бяха заливани и с вода. Клип запечата лицето на евродепутатът Ангел Джамбазки, който също метна бомбички по недоволните. Той призна за деянието, но заяви, че било при самозащита.

 

Хронологията на днешния протест следим на живо.

 

 

20.00 ч.

 

В този час на площада зазвуча химна на Република България. Обстановката в района, станал известен като "Триъгълника на властта" е спокойна.

 

 

20.20 ч.

 

 

"Ние искаме да дойдем при Каракачанов, за да видим какво ще направи, когато под прозорците му има протести", посочи един от протестиращите пред сградата на военното министерство.

 

Повод за думите му е острото изказване от страна на вицепремиера и лидер на ВМРО, който защити Ангел Джамбазки и заяви, че би пристъпил към по-драстични действия, ако е бил на негово място.

 

20.30 ч.

 

Протестните акции на гражданите продължават. След спирката пред Министерството на отбраната, протестиращите застанаха и под прозорците на финансовото ведомство.

 

Гражданите спряха за малко и под прозорците на министерството на икономиката. Всички държавни институции са под прицела на недоволните.

 

20.50 ч.

 

Гражданите се отправиха към Орлов мост, където традиционно завършва протеста им. Временно бе блокирано кръстовището пред Софийския университет. Мястото стана една от основните палаткови блокади през лятото.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

 

 


140733