Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 141: Протестиращ...
Ден 141: Протестиращите готвят контрадемонстрация срещу недоволството на полицаите утре

Ден 141: Протестиращите готвят контрадемонстрация срещу недоволството на полицаите утреПореден ден на антиправителствени протести се провежда в района, станал известен като “Триъгълника на властта”. Обстановката под прозорците на властта в момента е спокойна.

 

Присъстващите на площада са десетки. 

 

Днешната демонстрация идва ден след протестите, които се състояха в светлата част на деня, минути след обявеното лешение за налагане на локдаун. Гражданите се обявиха против по-строгите противоепидемични мерки, които ще оставят голяма част от домакинствата без доходи.

 

По време на вчерашната демонстрация се стекоха стотици. Стигна се и до ескалация на напрежението и стълкновения с полицията. Група граждани се опитаха да пробият полицейския кордон, образуван около сградата на Министерския съвет.

 

Демонстрантите обявиха контрапротест, който ще се проведе заедно с демонстрацията на униформанети. Служители на МВР утре ще излязат, за да изразят за пореден път недоволството си от двойния аршин, с който властта третира работещите на първа линия в борбата с COVID-19.

 

ФрогНюз припомня, че управляващите заложиха 15% увеличение на полицаите в бюджета за догодина на фона на 30% ръст на заплатите в други сектори. Униформените още тогава заплашиха с национална стачка.

 

 

Източник: https://frognews.bg/


141097