Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Днес от 16 ч. пред М...
Днес от 16 ч. пред МС ”Протестът ще е с двеста”

Днес от 16 ч. пред МС ”Протестът ще е с двеста”Ден 199: 

За съжаление мутрите превзеха държавата. И нашата епична битка с тях ще ще продължи с ден 200. Тази битка няма да приключи бързо и лесно. Но краят на мутрите идва. Ще празнуваме на този площад, каза един от ораторите.

 

"България!, България!", скандира множеството на площад "Независимост".

 

Една от ораторките покани премиера слънце Борисов на протест 200, в неделя от 16 ч. Ударихме дъното и само Бог може да помогне да ни отласне оттам, каза тя. Погледни майките в очите! Бягаш от журналистите. Обикаляш България и се хвалиш, а всичко след теб пада и се разрушава, обобщи тя.


.

.

"Оставка, оставка!!!", изригна площадът.

 

Само преди дни примерът на Холандия си подаде оставката. Има хора с достойнство. Народът е затова, да контролира. В България политиците нямат нито достойнство, нито морал, нито съвест, каза друг от ораторите. Никога Борисов 4, завърши той.


.

 

Оставка на Борисов, Гешев и недопускане на такъв порламент. Утре трябва да сме всички на площада за едни по-добри бъднини. Нека акумулираме сили и бандитската група да не бъде допускана в българските институции, каза в речта си архимандрид Дионисий. Трябва да проявим смелост да бъдем единни, завърши той.


.

 

Мафията не се побеждава с избори, а с протести и неподчинение, каза една от майките от "Системата ни убива" и допълни, че те вече една година са на площада. "Мутри вън!", извика тя подкрепена от гражданите.


.

 

Готвач, който участва в протеста, призова утре всички ресторантьори на площада. Времето на властта е до март, а те мислят за мерки до лятото. Няма да стане. Утре да дойдат колегите и решим проблемите..., казаха представители на ресторантьорския бизнес. 

Протестиращите изпяха "Мила родино" и тръгнаха към "Орлов мост".

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


144058