Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 34: В четвъртък ...
Ден 34: В четвъртък - национален протест и блокада на парламента! Палатки край Ректората, хиляди демонстрират в София и страната за ОСТАВКА!

Ден 34: В четвъртък - национален протест и блокада на парламента! Палатки край Ректората, хиляди демонстрират в София и страната за ОСТАВКА!И тази вечер, за 34-и път, протестиращите се събират в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

От трибуната край фонтана на Президентството адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обяви, че блокадата край Рекората на СУ ще бъде възобновена. Така и стана към 21.40 ч. - демонстрантите разпънаха палатки. "Отровното трио" призова протестиращите да останат край Ректората цяла нощ.

 

 

Ако до утре нямат решение за оставка, в четвъртък - общонационален митинг. Ще затворим Народното събрание още от обяд. Ще се забляваме с тях цял ден, вечерта ще сме отново тук и ще вземем много неприятни решения. Обещавам ви! Запомнете го, каза проф. Велислав Минеков.

Идеята е да научим народните представители да работят под натиск. Носете си домати - четвъртък в 12 ч. А от утре на Орлов мост и на Ректората отваряме зона за четене и спорт. Носете си баскетболни и футболни топки. Четене и спорт на открито, добави Николай Хаджигенов.

В държавното управление невежеството не просто е добродетел, а изискване за участие в него. Днес ние сме управлявани по османски модел - сливане на политиката и личното. Така повече не може - оставка! - заяви пред множеството проф. Георги Каприев.

 

 

Към 20:30 ч. домати и топчета със зелена боя отново полетяха по сградата на Министерския съвет.

 

Орлов мост в 22:00 ч. Снимка: Стефан Йончев

На Орлов мост има и детски кът. В програмата му са предвидени уроци по рисуване, пеене, оригами и т.н., които ще се провеждат през деня.

Снимки: Владимир Йончев

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Протестът сменя тактиката: Палатки пред всички институции

Майка от ”Системата ни убива” - каузата ни не се продава. Утре може да сме под нечии други прозорци

Ден 33 на антиправителствени демонстрации: ОСТАВКА! - и днес ехтя в София и в редица градове на страната

"Искам да взема куфара и да се прибера у дома". Защо протестират българите в чужбина? (видео)

Властта не посмя втори път да разтури Орлов мост

Вие ще изринете 5 палатки, ние ще дойдем с нови 15!

 


133138