Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 38: Протестът пр...
Ден 38: Протестът продължава, нови блокади утре сутрин

Ден 38: Протестът продължава, нови блокади утре сутринВ 38-ия ден на антиправителствените демонстрации блокадите на възлови кръстовища остават една от основните форми на протест. Затворени за движение в момента са районът между Министерския съвет и Президентството и кръстовищата на Орлов мост и при Ректората на Софийския университет.

Късно снощи беше освободено за движение кръстовището пред румънското посолство, което за втора поредна вечер беше блокирано от протестиращите.

Протестът тази вечер е насрочен за 19.00 часа на жълтите павета. Демонстрантите не приемат предложенията за рестарт на държавата, обявени от премиера, и са решени да продължат с блокадите, докато исканията за оставките на правителството и на главния прокурор не бъдат удовлетворени. 

Гражданско движение "Боец" готви и нови изненади за управляващите рано сутринта в понеделник. Сборният пункт е 8:00 ч. на Орлов мост. 

"Къде и какво ще блокираме, наглите ще разберат в понеделник, предстоят им "важни и тежки решения". Блокадата на Орлов мост остава до Оставка, като започваме и с нова тактика да блокираме наглите и институциите-бухалки", пишат те. "Заявките на Борисов за рестарт на мафията, нова Конституция, писана от мафията, и избори за ВНС под контрола на мафията са доказателство, че нашата битка за незабавна оставка на Борисов, Гешев, Цацаров и Кошлуков, като първа стъпка за отстраняване на мафията от властта, трябва да продължи с максимална сила. Гражданите и БОЕЦ не приемаме поредната подмяна и измама. Не искаме нищо от управляващата ни мафия, освен да ги няма".

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ден 37: След поредния трик „Борисов и ВНС“, мощен протест избухна в София и страната! Десетки хиляди демонстрираха в редица градове!

Ден 36: Оставка, Борисов! Оставка, Гешев! Свикване на ВНС за промени в Конституцията! Заедно сме силни! Мутри – вън!

Ден 35: Викове ”Оставка” кънтят под прозорците на властта за сетен път (ОБЗОР)

Тези протести са по-честни от предишните

Ден 34: В четвъртък - национален протест и блокада на парламента! Палатки край Ректората, хиляди демонстрират в София и страната за ОСТАВКА!

Протестът сменя тактиката: Палатки пред всички институции

Майка от ”Системата ни убива” - каузата ни не се продава. Утре може да сме под нечии други прозорци

Ден 33 на антиправителствени демонстрации: ОСТАВКА! - и днес ехтя в София и в редица градове на страната

"Искам да взема куфара и да се прибера у дома". Защо протестират българите в чужбина? (видео)

Властта не посмя втори път да разтури Орлов мост

Вие ще изринете 5 палатки, ние ще дойдем с нови 15!

 

 

 

 


133520