Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 83: Пушката ще г...
Ден 83: Пушката ще гръмне на 3 октомври. Колкото по-оглушителни сме, толкова по-силно ще се чуе в Брюксел (ОБЗОР)

Ден 83: Пушката ще гръмне на 3 октомври. Колкото по-оглушителни сме, толкова по-силно ще се чуе в Брюксел (ОБЗОР)Под наслов "Нас не ни е страх" за 83-ти ден се събраха протестиращи на площад "Независимост". 

Протестът има успех. Утре ще има доклад на ЕК. Удряме по два фронта - европейския и нашия. Това е добър сигнал. Това е едно чудесно начало, нали г-жо Караянчева. Заслужавате да ви викат "Оставка", каза адвокат Николай Хаджигенов.

83 дни хората в тези сгради се правят, че не ни забелязват. Искаме и оставката на Валери Симеонов, онзи, който си позволи да нарича майките кресливи жени. Ние, тук на площада, сме били мафията! Били сме платени! Има ли някой такъв тук? Няма да се откажем, ще бъдем всеки ден тук. Оставка!, заяви един от протестиращите.

Друг от демонстрантите призова хората да пишат жалби и имейли на всички институции - не само нашите, а и на европейските. Това е пистолет глок на всяко шкафче. Уплаших се, че шкафчетата ще свършат. Пенсионерите, които ще получат по 50 лв., са изкупили тези шкафчета, за да си прибират парите. У нас пари се вземат от тези, които крадат народа си. Вътрешният министър да сезира КОС защо оръжие се държи не по надлежния ред. Българският премиер си държи на нощното шкафче пистолет. От драматургията знаем, че той ще гръмне в трето действие, независимо дали е бутафорен или не. "Пушката" ще пукне на 3 октомври. Нашата "пушка" ще прозвучи оглушително. Ще я чуят чак до Брюксел. Колкото по-оглушителни сме на 3 октомври, толкова по-силно ще ни чуят в Брюксел. Оставка!  

Днес е уникален ден за българската демокрация - "Оставка" за Гешев и за Караянчева, каза Арман Бабикян от Отровното трио. През изминалите години се опитаха да ни убедят, че политиката е мръсно нещо. Но те стоят в политиката. Затова нека всички ние влезем в политиката. Ние искаме да махнат този търбух от нашия гръб. Трамплин е този площад, допълни той. Всеки един български гражданин има право да отиде в политика, ако получи доверието на хората, а не само онези в Народното събрание. Между нас ма хора, които са участвали в протестите преди 30 г. Помня, че на онези площади имаше безпартийни, радикали, социалдемократи, всякакви. Те имаха една обща цел - свободата и демокрацията в България. Сега имаме същата цел, добави Бабикян.

 

Източник: https://offnews.bg/

***********************************************************************

 

Стотици продължават да скандират „Оставка“. Към Борисов и Гешев добавиха и „Далавери“ Симеонов

 

.
 
Ден 83 на антиправителствените протести. Студеното време и дъжда не разколебаха хората да излязат за поредна вечер в триъгълника на властта и да скандират „Оставка“.

„Искаме оставката не само на Борисов и Гешев. Искаме оставката и на „Далавери" Симеонов. Днес той е участвал по БНТ, чиито директор Кошлуков също трябва да си подаде оставката. Та Симеонов казал, че ние тук, на площада и в студ и пек, ние сме били мафия и платени“, каза един от протестиращите.

 

Друг оратор обясни: „Пушката ще пусне на 3-ти октомври. Тя няма да убие никога.  Но ще я чуят чак в Брюксел. Колкото по-оглушителни сме на 3-ти октомври, толкова по-силно ще ни чуят в Брюксел. Не забравяйте, че на неговата АМ „Тракия“ сега караме с 90 км. И сега ще я оправят на цената, на която е построена. Е, мерси! Борисов беше облечен в подходящ цвят пред владиката, за да е ясно кого награждават. А ти, владико, ще останеш в историята, като последният, който е наградил Борисов.

 

Ген. Шивиков напомни: Тези хора се самозабравиха. Те се обръщат към нас само, когато имат изгода, само по време на предизборните кампании. А след това съдират кожите от гърбовете ни. Никой не може да прекърши нашата воля за свобода. ще бъдем тук, докато победим", зарече се той.

 

Отец Дионисий обърна внимание на протестиращите за начина, по който Иван Гешев днес е бил посрещнат от жителите на града в Хасково с викове "Оставка!" и "Гешев е позор, оставка и затвор!". „ДПС, сградата ви не може да бъде опозорена от протестиращите. Вие държите задкулисието и знаете, че и ние знаем. Малко да си измиете соратя. Обединени патриоти правилно са ги преименували „Огради и паспорти“. Постоянствайте, призова духовникът протестиращите и допълни: „Където има българи по света, са с нас“. 

 

Арман Бабикян: "Уникален политически ден, нали! В Хасково гонят един, в Благоевград-друг. Уникален ден е и заради нещо друго. Опозицията започна да ни нарича хора, които сме се опитвали да се катерим на гърба им, за да може да намерим политическа кариера. Много искам всички на площада да искаме политическа кариера. Тя остана за тях, а за нас е мръсна. Те, прекрасните хора, които нямат нищо против да се омърсят, стаят в политиката. Затова искам всички вие да искате да влезете в политиката. Трамплинът е този площад. Всеки един български гражданин да участва в политиката на България. Всеки един, а не само тези, които са се абонирали за НС.

 

Между вас има хора, които са участвам в протестите преди 30 години. Тук не е България на Лукашенко или на Ердоган. И никак не се интересувам дали се харесвам на Валери Симеонов или на Каракачанов. И за да не ме обвинят в пристрастие, ще спомена и Корнелия Нинова".

  

Арман Бабикян на сцената

.

Велислав Минеков: Утре ще чуем за свободата на медиите.  Дали сме направили крачка напред. ЕК ще реши има ли правосъдие в България, има ли справедливост. Всеки един може да бъде обвинен в тежко престъпление. И за всяка глупост ще стоите в ареста, животът ви ще бъде разбит. Това е правосъдието у нас.  Вече няма тояги, просто ви предявят обвинение. Сега очаквайте обвинение за опит за преврат. Не се гневете, ако  това се случи, тогава нашите мечти ще се случат за минути.

 

От сърце и душа съм обеден на Карадайъ от ДПС, като каза, че сме били клакьори на ГЕРБ. Искам да го попитам дали излезе с декларация,  когато на този площад българи, биеха българи по време на кървавата сряда, когато влачиха майки в парламента?! И не само това, четири години разбирам, че били срещу тази власт.  Ми да беше казал дали има мафия в България, има ли справедливост, бедност, възродителен процес. Има ли нещо, което да ни подсети, че те са били срещу това правителство. Да бяха дошли тук сред нас. Затова и на тяхното правителство да пожелаем оставка.

 

След като изслушаха химна, всички се отправиха към "Орлов мост"

.

 

Източник: https://frognews.bg/
137811