Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Денят на справедливо...
Денят на справедливостта е ДНЕС, не утре!

Денят на справедливостта е ДНЕС, не утре!Мнение на Елисавета Теофилова – майка на 4 деца, гр.Павликени

 

Една латинска сентенция твърди, че справедливостта е основа на обществото. Често се сещам за нея, когато си мисля за събитията в България. Толкова кратка и толкова ясна сентенция. Тя показва до болка непризнатата от нас истина за дефицита на справедливост и уви липсата на общество, което да я потърси и изиска от тези, които са ни  я отнели.

Справедливост е именно това, което иска и една българска майка. Майка, която е готова на всичко, за да извоюва истината в името на своето дете. Жена, която се бори с прогнилата от корупция съдебна система. Вече две години! Две години, през които няма справедливост за страданията на едно дете, пометено от кметски джип, и на неговото семейство.

 

През 2015-та година тогавашният първолак Ивайло Стоянов бе блъснат край училището в Трън. Веднага след това бившият вече градоначалник Станислав Николов се отърва от правосъдие, а делото бе прекратено с мотива, който би трябвало да вдигне цялото ни общество на война срещу уродливата ни държава! Съдът обяви, че детето само се е блъснало в кметския джип!?!

Позор тук е дума, която не може да обхване измеренията на мерзостта, която си позволи системата. Болка и гняв е най-малкото, което можем да си помислим, че изпитва семейството на малкия Ивайло. Момче, чието детство бе отнето безвъзвратно. Дете, което няма да може да се радва на игрите със своите приятели. Дете, което няма да има детство, защото е с половин черен дроб и без далак след катастрофата.

 Резултат с изображение за станислав николов кмет на трън

Да, Ивайло е жив! Това е най-важното за неговите близки, но цял живот ще трябва да спазва диета и да внимава с физическите натоварвания, защото го връхлетя Несправедливостта. Стана жертва на един безплътен образ на всичко уродливо в България. Държавният служител с власт! Този, който стои над народа, деребейства, краде и убива… Безнаказано! Защото няма справедливост! Защото, когато и детският живот няма значение, значи държавата ни не просто е прогнила! В нея е загнезден тумор, който изисква оперативна намеса и изрязване до кокал! Защото, когато държавата нехае за едно дете, тя няма бъдеще! В този си вид и с този модел на управление!

 

Разбира се, както сме свикнали да става след известен медиен шум, лакеите на властта опитват да заметат поредния скандал и да откъснат поредната срамна страница от управлението на герберската шайка. Така стана и в случая с бившия кмет на Трън. След скандала, бе отчетена служебна проверка и делото бе възложено на прокуратурата в Перник. Кметът Николов бе даден на съд за това, че забележете… е причинил по непредпазливост тежка и средна телесна повреда на момчето.

Тази шепа прах бе хвърлена в очите на все по-слабо виждащото ни общество. За да го приспи и да подмине случая така, както се случва ежедневно у нас.  Вече две години и два месеца обаче семейството на Ивайло няма как да забрави, защото истината е пред очите им. Те живеят ежедневно с нея. Истината за престъпление без наказание! Горчивата истина, че трябва да отгледат детето си в държава, която не цени неговия живот! Истината за дефицита на справедливост!

А присъда срещу бившия кмет така и няма… Няма и да има!

 

Съдът няма намерение да изпълни своята функция! Той работи единствено под натиск. Този на силните на деня! До вчера това бе властта, как ще е днес и утре зависи от нас… Обществото!

Майката на Ивайло няма намерение да се отказва! Тя ще се бори! За детето си и за справедливостта! С цената на всичко!

"Няма да чакам справедливост за сина ми! Ще си я взема пред парламента. Заседанията на съда се провалят вече 4 месеца. Приемам отлагането на присъдата като целенасочен психологически тормоз към мен като родител на пострадало дете”, написа изстрадалата жена в отворено писмо…

 Свързано изображение

Анита Гълъбова е категорична, че всички експертизи дотук сочат, че шофьорът е виновен и въпреки това се допусна 4-та експертиза, за да се насочи делото в посоката, която трябва и номинираният от ГЕРБ градоначалник да се изниже сух от случая.

За всички би трябвало да е ясно, че инцидентът с малкия Иво се превърна в политическа игра и бившият кмет се ползва с покровителството на високопоставени началници и политици. Така, както се случва във всички дела, по които са замесени министри, градоначалници, депутати или техни близки в разядената ни от корупция държава!

От юни м.г. досега са проведени над 5 заседания. Делото се отлага заради „допустими“ по закон искания на защитата, а последното заседание на 12 януари падна, тъй като едно от вещите лица било заето по друго дело във Варненския апелативен съд.

Колко още заседания мислите, че ще се отложат? Колко дълго мислите, че ще продължи процесът и има ли някой от вас, който да вярва, че по този случай се работи в посока разрешаването му, издаването на присъда и търсене на справедливостта?

Нека не бъдем наивни до самоубийство…

 

Катастрофата стана на 13 ноември 2015 г. на кръстовище в Трън. Повече от две години по-късно справедливост няма!

Ивайло оцеля по чудо след тежките травми и днес е един от живите символи за смъртта на държавността! Малкият Иво е не просто един от случаите! Той е крещящата емблема на уродливия модел на управление, който граби и убива безнаказано! Неговата майка няма да се откаже от борбата за справедливост! Тя се готви за протест пред парламента и не трябва да е сама! До нея не трябва да застанат само жертвите на катастрофи и отчаяни родители! До нея трябва да сме всички ние! Като общество! Като народ, който иска справедлив живот! Народ, който си иска държавата обратно! Народ, който няма да допусне да убиват децата му! Народ, който иска бъдеще!

Разгневете се, българи! Време е!

Защото Денят на справедливостта е ДНЕС, не утре!

 

Вижте и други материали по темата:

Абсурд по трънски: Кметът Станислав Николов блъсна дете, полицията твърди, че Ивайло, който остана без далак, се е блъснал сам в джипа. Свидетели получават амнезия….и заплахи

В ТЪРСЕНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТ: Майката на момчето, блъснато от джипа на екс кмета на Трън Станислав Николов, стяга протест пред Парламента. Заяви: Някой помага на бившия кмет и аз знам кой е

Кметът на Трън проговори за блъснатото дете

Кметът на Трън Станислав Николов проговори: Детето само се блъсна в джипа, свидетелката е психично болна

Кметът на Трън, сгазил 6-годишно дете, подаде оставката

Народът събира смелост: Трима нови свидетели закопават в съда кмета на Трън Станислав Николов, който блъсна и осакати дете с джипа си

Обвиниха кмета на Трън, ударил с джип момче. Лично Цацаров съобщил на майката