Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Депутат от ”Воля”: С...
Депутат от ”Воля”: Симеонов се изплю в лицето на майките, а искат на нас имунитетите

Депутат от ”Воля”: Симеонов се изплю в лицето на майките, а искат на нас имунитетитеСтранно е, че преди да станем народни представители прокуратурата прекрати разследването, защото нямало доказателства. След като станахме депутати, 2017 година, отново започна досъдебно производство със същите доказателства. Интересно е, че сега пак ни поискаха имунитетите няколко дни, след като поискахме оставките на двамата вицепремиери.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Воля" Пламен Христов. Той коментира днешното искане на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на неговия депутатски имунитет, както и на лидера на "Воля" Веселин Марешки и депутатката от партията Кръстина Таскова.

 

Една година нямаше никакво движение по досъдебното производство срещу нас и сега изведнъж то се задвижи. Естествено, че ще си дадем имунитетите, защото това е силата на "Воля" - ние сме чисти като сълзи. Сред нас няма хора участвали в управлението на държавата, няма хора, които да са участвали в корупционни схеми и разграбването на България. Ние ли сме най-опасни в държавата?", попита Христов.

 

"В същото време начело на държавата седи човек, който се изплю в лицето на майките на децата с увреждания. Другият вицепремиер участва в корупционни схеми за продажба на българско гражданство. Ние сме единствените, които се противопоставихме на грабителския акт на целия български парламент - едни 10 млн. лева да отидат за самолети. Станахме неудобни. Смешно е да се твърди, че г-н Марешки, който има такъв голям бизнес, и ние с колежката Таскова, които сме висши мениджъри, ще ходим и ще изнудваме шефовете на три аптеки и ще рискуваме всичко. Това е меко казано нелепо", категоричен беше той.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Край с кворума!* >> Аптекарят в парламента: Изверги, палете свещи, да ви прости народът за далаверите

Вървим към избори!* >> "Воля" също напуска НС, ако Симеонов не подаде оставка до петък

Марешки ще е поредният препран мафиот-политик


80900