Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Дерат ни!* >> Токът, газта, парното и топлата вода поскъпват

Дерат ни!* >> Токът, газта, парното и топлата вода поскъпватОт юли се очакват по-високи цени на природния газ, парното, топлата вода и токът, произвеждан от топлофикациите по комбиниран начин, ако се запази тенденцията на скок на цените на петрола на международните пазари. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, цитиран от БНР. Той е на мнението, че все още е много рано да се направят точните разчети за евентуалното повишение на цените.

"Аз следя ежедневно тези цени и съм силно притеснен. Няма съмнение, че има сериозно повишение на цената на суровия петрол - близо 20%. И това го чувстват всички български потребители на течни горива, защото поскъпна цената, както на бензина, така и на дизела по всички бензиностанции. И се надявам в следващия месец, тези международни събития, които предизвикаха това повишаване, постепенно да отшумят и цените ще започнат да се успокояват."

Преди дни "Булгаргаз" оповести прогнозата си, според която природният газ трябва да поскъпне с над 16 на сто. "Искането на "Булгаргаз" за поскъпване на синьото гориво с над 16 процента от юли е основателно, тъй като цените на петрола на световните пазари се повишиха", каза днес председателят на енергийния регулатор.

Цената на петрола достигна най-високото си равнище от 2014 година насам, след като САЩ обявиха, че ще възобновят санкциите срещу един от водещите износители на суровината - Иран.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://fakti.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

 

Мизерия - на една крачка разстояние! България рухна

Какво да изберем - депутат или учен?

Врътнаха ни винтила – край на мъките народни

Сбогом, Гинке. Здравейте, кончета, комари, костенурки и горски глухари!

Странният случай ЧЕЗ-България, или защо властта ни мисли за шебеци!

Гражданско движение "ДНЕС": 15 спешни мерки за справяне с проблемите във водния сектор62683