Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Десислава Иванчева и...
Десислава Иванчева и Биляна Петрова: Невинни сме, държат ни в концлагер

Десислава Иванчева и Биляна Петрова: Невинни сме, държат ни в концлагерБившият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка – Биляна Петрова - в специално интервю за първи път след ареста им в центъра на София. Те са подсъдими за подкуп в особено големи размери. Двете заявиха пред Би Ти Ви, че никога не са искали пари от бизнесмена Александър Ваклин и определиха ареста си като престой в съвременен концлагер.

Месеци след зрелищния арест и минути след като състав на специализирания наказателен съд отказа да промени мярката им за неотклонение и ги остави в ареста, Иванчева и Петрова заявяват, че за тях това е Адът.

„Арестът е много по-тежък и вредящ, отколкото самият затвор, колкото и странно да звучи. Ние стоим на аварийно осветление, затворени на аварийно осветление, това просто е кошмар”, разказва Иванчева.

Петрова допълва: „Вероятно сте гледали филми за концлагерите, не случайно казвам, че това е съвременен концлагер.

Двете твърдят, че прокуратурата е благосклонна към бизнесмена Александър Ваклин, който подаде дигнала за подкуп срещу тях и който свободно разгласявал данни по делото. „Това твърдение на г-н Ваклин е отявлена лъжа.(…) Че му е поискано от наше име подкуп, дари, пари, каквото и да е!”, категорична е Иванчева.

Кой стои зад целия сюжет? „Това е офанзива на група строители, които не са съгласни, че ние спазваме правилата за застрояване и една група строители, които са свикнали да си плащат напред и да получават услуги, но в нашия район няма такива неща”.

Въпреки перипетиите до тук, вярата им в правосъдната система е жива. Иванчева подчертава: „Не вярвам на прокуратурата и не вярвам на следователите”.

„Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили. Това е защото имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа, защото не съм изведена от тази среда”, коментира Биляна Петрова. Тя отказа да назове конкретни лица, които да са й оказвали физически и психически натиск.

 

Източник:https://www.24chasa.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Внимание! Милицията идва!

Кметицата ли ни е най-големият проблем?

Епичните 300 протестиращи НАП-аджии и тихо откраднатите 16 млрд. Някъде тук е и... кметицата?

Опрадвания?* >> Иванчева: В ареста човек може да си признае и това, което не е направил

Иванчева се сринала в Сливенския затвор – гълта хапчета, линее!