Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Детето си отива… ...
Детето си отива…

Детето си отива…„Рехав протест на майките“. Това написаха медиите днес след като пред парламента се събраха по-малко от двайсетина майки да настояват за осигуряване на повече грижи за децата. Българските деца.

Защо толкова малко майки ли? Лоша организация, ще кажете.Но отговорът е много по-лесен.

В България няма майки. Разбирате ли, просто няма, на изчезване са.

Вървим към пагубна демографска катастрофа, някъде по пътя на прехвалените магистрали на правителството.

Майките питат „Асфалтът по-ценен ли е от децата ни“, а тези, които трябва да отговорят мълчат. Отговорът е ясен.

Протестът на майките колкото е важен в същината си, толкова е и подценяван. Не е интерес колкото полицейския, няма и толкова протестиращи.

Защото майки няма .. .а българското дете си отива. Бавно и полека, неусетно.

Дават 2 лева отгоре на смешните 35лв. месечни добавки за семейство с едно дете. От 35 на 37 лева. За къде по-напред с тия два лева- никой не казва.

Делят семействата на бедни и богати. Ако доходът на едни родители е и с 2лв. повече от минималния, помощи няма да видят. 2 лева не ги правят по-богати от най-бедните, но такъв е законът. Точка.

Никой не изчисли обаче колко пари по този начин ще взимат бедните домакинства с по едно дете и другите бедни, където деца се правят на конвейер.

Майките искат увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 15% -16 % от МРЗ или 60 (при МРЗ от 380лв) и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството.

И това не е прищявка на група жени, щото парите не им стигат. Това трябва да е част от задълженията на държавата към жените, които все още са избрали да родят децата си в нея.

Защото детето в тая държава се превръща в лукс, непосилен за много семейства. Ако не може да си го позволите-по-добре не го раждайте.

#ПОДКРЕПЕТЕ МАЙКИТЕ

Детето си отива&

АВТОР:АДРИАНА АВРАМОВА

http://front.bg/

 

Източник: http://www.svobodnoslovo.eu/


68948