Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДИАГНОЗА "ИЗНЕНАДА"...
ДИАГНОЗА

ДИАГНОЗА "ИЗНЕНАДА"Позиция на "ДНЕС"

 

Снегът през декември-януари изненада държавата и я блокира. Основен виновник за това, естествено, бе Господ и дори пряката комуникация на бившия ни премиер с Него не помогна за справяне със ситуацията. Тъжно…

Image result for snow

Студът изненада "Топлофикация" и остави половин София без топло три дни (засега). Това, разбира се, не е свързано с нечия некадърност, а е отново дело на Господ, който си позволи лукса да ни докара дебела зима. Не го е срам!

Image result for половин София без топло три дни

Корозията в тунелите изненада Пътната агенция и блокира магистралата за половин България, а една жена изгуби живота си. Виновни, разбира се, няма, няма и да има. Пардон, виновни са Живков, Орешарски, Путин и Тръмп.

Дъждът изненада светофарите в София и ги блокира. Поради липса на КАТ-аджии (вероятно са били заети да се крият в храстите), буден гражданин пое регулирането на движението. За благодарност, от КАТ го заплашиха с глоба, защото нарушавал реда. А защо на нито едно кръстовище нямаше полицаи-регулировчици, никой не даде обяснение. Наказани за тази липса на организация, естествено, няма, няма и да има. Глобите са за гражданите – не за властта!

Чудна държава сме! С масло да я намажеш…

А всъщност, най-изненадващо е, че продължаваме да живеем в държавата на изненадите – явно мазохизмът е наша национална черта. Ей, румънци, браво!... А ние малко по-късно, все пак по на юг на Балканите сме....

 

 

 


21989