Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Диана Ковачева продъ...
Диана Ковачева продължава битката с монополите

Диана Ковачева продължава битката с монополитеНационалният омбудсман Диана Ковачева продължава своята битка с монополиста “Топлофикация”. Според обществения защитник всяко едно увеличение на сметките за парно и топла вода са необосновани, защото хората не могат да ги платят.

 

“Хората трябва да изчакат своите изравнителни сметки, за да видят колко е реалното им потребление, а до средата на месец юли трябва да разберат какво е тяхното реално потребление, обясни Ковачева пред bTV.

 

Вчера парламентът избра единодушно Диана Ковачева за омбдусман. За кандидатурата й гласуваха 173 народни представители, а трима се въздържаха.

 

Другата важна тема пред омбудсмана е темата за вечния длъжник, които са преследвани до края на живота си. В периода на извънредното положение хората се оплакали на националния защитник от домашно насилие и от нарушени потребителски права с невъзможност за погасяване на задължения.

 

Диана Ковачева ще настоява и за промени в Наказателния кодекс, с които да се наказва още първото посегателство върху жена. Тя смята като бивш правосъден министър, че трябва да продължи реформата в съдебната система и да бъде въведено електронното правосъдие.

 

 

Източник: https://frognews.bg/


126400