Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Директорът на болниц...
Директорът на болницата в Търговище: Притесняваме се от здравна криза

Директорът на болницата в Търговище: Притесняваме се от здравна кризаЗасега пациентите в едно помещение са по двама, но ако ситуацията наложи, ще станат повече

 

39 са новите случаи на коронавирус в Търговище. С това общият брой на заразените в областта достигна 469, предава NOVA.

„В Инфекциозно отделение в момента има 19 болни, а във Второ вътрешно, което е за лечение на COVID-19, са настанени 31 пациенти. Имаме капацитет за още 10. От чисто медицинска гледна точка не е редно тези болни да бъдат по много в стая.

Засега пациентите в едно помещение са по двама, но ако ситуацията наложи, ще станат повече”, обясни директорът на областната болница в Търговище д-р Иван Светулков.

Директорът на здравното заведение обясни, че вероятно днес ще започне да функционира още едно отделение за прием на инфектирани пациенти. „То ще има ролята на триажно отделение, където ще престояват пациенти с клинична картина, но с недоказан PCR тест. То ще разполага с 12 легла”, допъли Светулков.

Той посочи, че има дефицит на медицински специалисти. „В Инфекциозно отделение работят на щат двама лекари, други двама са командировани. От гледна точка на доброволци - не се отзовава никой”, разясни директорът.

Светулков сподели, че има притеснения от това да се стигне до здравна криза в града.

 

Търговище / България

 

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 138899