Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДНЕС в 10 ИЗРЕЧЕНИЯ:...
ДНЕС в 10 ИЗРЕЧЕНИЯ: Безкрайната игра – Преяждане с власт!

ДНЕС в 10 ИЗРЕЧЕНИЯ: Безкрайната игра – Преяждане с власт!Информационен сайт „ДНЕС“

 

Днес на извънреден брифинг в Министерски съвет, министърът на външните работи Екатерина Захариева обяви, че дипломатическият ни представител в Хага Свилен Илиев събирал такса „коронавирус“ от нашите сънародници в размер на 5 евро на ден. Той въвел таксата на 6 април и по първоначална информация събрал пари само от 2-ма души. Обяснението, което дава консулът, е че въвел таксата, за да изгради предпазни прегради пред входа на консулството. Според допълнителна информация на Министерството на външните работи обаче, е направен скандално разточителен ремонт на дипломатическата сграда, въведен е електронен портиер... Министър Захариева допълни още, че това не е първото провинение на консул Илиев и обеща да бъде отзован и върнат в София.

Въпросът тук е докога ще позволяваме подобни манипулации?

Докога ще търпим мълчаливо преяждането с власт на самозабравили се чиновници, които свалят и последната риза от гърба на голтака?

Не е ли това една безкрайна игра с търпението ни като граждани и данъкоплатци?

Целият свят си стои у дома без работа, принудително затворени от съображения за сигурност. Сметките си текат, банките не чакат. Храните и лекарствата поскъпват, настава безбожна спекула. И се появява някой бай Ганьо, който е решил да му плащаме, гаче сме виновни за пандемията и световната криза. Не е ли това безмерна наглост? Няма ли, преяждайки с правомощията си на редови чиновници, да се задавим в един момент с тлъстия залък? Или да се пръсне тумбакът от лакомията ни?

Помислете...

 

Svilen Iliev Снимката е от личния профил на Свилен Илиев във Фейсбук 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Пандемия от коронавирус в България (2020)

Безобразие! >> Консулът ни в Хага събирал такса "коронавирус" от 5 евро на ден

Четиво за наивници >> Държавата пак промени какво поема в схемата 60/40

 

 

 

 124096