Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДНЕС в десет изречен...
ДНЕС в десет изречения: Борисов като новия Батман

ДНЕС в десет изречения: Борисов като новия БатманКоментар на Миролюб Борисов

Много "политически“ катастрофи влязоха в новините през последните седмици – първо кола нацели два пъти Корнелия Нинова, после депутатът от БСП Димитър Стоянов се преобърна в канавката след като друг автомобил го засякъл, а отгоре на всичко и Бойко Борисов се яви като Бог-спасител, извадил две жени от обърнал се автомобил и им оказал първа помощ.

Браво на Борисов! По принцип изцяло съм "ЗА" да помагаме в такива ситуации. Припаднал човек на улицата (Само преди седмица бившият вече министър на здравеопазването проф. Петров оказа първа помощ на припаднал мъж), спънала се баба пред магазина, момиче, получило паническа атака – трябва да помагаме и да не забравяме, че сме хора.

Около новината за премиера обаче в мен се надигнаха и няколко въпроса, оставащи без отговор.

– Защо кортежът е спрял? Да, винаги трябва да се притичаме на помощ при катастрофа, но тук говорим за министър-председателя на България. Охранителите от НСО знаят, че подобна катастрофа може да бъде инсценирана. А ако премиерът се втурне да помага, престъпници или не дай си Боже терористи могат лесно да го отстрелят. Затова един от основните принципи, които трябва да спазват гардовете е каквото и да става, каквото и да се e случило, то те светкавично да измъкнат премиера от мястото на проблемната ситуация. Та това грешка ли е на НСО или...?

– Защо колите на  НСО са  карали толкова бавно? Ако сте засичали политическите кортежи, сте забелязали, че се движат изключително бързо. Пускат светлините и са царе на пътя. Фучат та пушек се вдига. Та при такава скорост спирането до сами преобърната кола не мислите ли, че доста странно...?

– Как Борисов се е оказал точно на мястото на преобърнатата кола? Разбира се, може да е случайност, но не е ли  много удобна случайност за поредната доза правителствен ПР? Подобно нещо не се ли случи и миналата зима, когато Борисов цъфна посред преспите на закъсалите по магистралите автомобили.

Да, похвално е делото Борисово, похвално и за пример. Но не може и да не споделя колебанията и размислите си на глас, АКО:

● Същият този наш премиер Бойко Борисов не беше известен основно с това, че всичко превръща в пиар и то безкраен денонощен пиар – от рязането на лентичките, до внезапните си появявания като спасител и се пръкваше изневиделица след взривове, наводнения, катастрофи и какво ли не и къде ли не...

и АКО :

● Същият този наш премиер (пожарникар), който кара свръх мощни коли с кортежи и охрани, все със специални правила и режим на движение, а те трябва да не могат току така под път и над път да спират, дори и за да помагат на бедстващите хора...

Мъчат ме тези въпроси, мъчат ме и си мисля – Северна Корея си има спасител, вожд, водач, слънце, бащица. Очевидно и ние вече си имаме...

 

 


41064