Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / ДНЕС в десет изречен...
ДНЕС в десет изречения: Не убивайте децата ни!

ДНЕС в десет изречения: Не убивайте децата ни!Представете си как след дълго и мъчително чакане най-накрая ставате родители. Представете си как гушкате за първи път мъничкото бебче в ръце и вдъхвате от неговия неповторим, уникален аромат. Представете си как малкото и беззащитно същество ви се усмихва и за вас това е най-великият миг в живота ви. Моментът, в който изпитвате само любов и благодарност.

Сега си представете, че това малко, крехко, слабо бебе изведнъж се разболява. Така беззащитно то страда, плаче, не може да диша, сърцето му бие неравномерно. Представете си ужасът, че може да загубите най-ценното... Представете си страха, паниката, чувството за безсилие. Какво бихте си помислили? Какво бихте направили? Ще обърнете света, за да му помогнете, нали...

Стотици родители биват изправени всяка година пред тази страшна действителност и стотици родители търсят помощ в Детската кардиологична клиника в Националната кардиологична болница в София. Това е единственото място в цяла България, където лекарите и сестрите връщат живота, връщат надеждата. И тази болница, единственото място за спасение на вашето дете, на детето на вашите близки може да бъде затворена... Заради здравния хаос, заради недомислие, заради глупост. Тази болница, която е уникална, в която се извършват тежки, дори невъзможни операции, в която работят едни от най-добрите кардиолози и хирурзи може да хлопне врати, защото някой не си върши работата. И тогава какво би се случило с болното ви бебе? Кой би му помогнал?

На 14 февруари от 8 сутринта пред Министерски съвет стотици родители ще се съберат на протест срещу поредното безумие в държавата. Те ще дойдат, за да дадат шанс на своите деца, да дадат шанс на други болни момичета и момчета, които имат нужда от вещите грижи на лекарите. Тази болница не може да бъде закрита, защото това ще означава убийство! Тази болница трябва да същества, защото стотици малки, крехки същества зависят от нея. Тази болница дава живот.  Тези лекари вършат чудеса!

Ще допуснем ли да затворят единствената детска кардиологична клиника? Ще допуснем ли нашите деца да няма къде да се лекуват? Ще допуснем ли един нов живот да си отиде, защото няма кой да ни чуе?

Вслушайте се в ударите на сърцето на вашето дете. То е живо благодарение на вас. Дайте шанс на всички онези болни деца, които имат нужда от лечение.