Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволци на „ДНЕС”...
Доброволци на „ДНЕС”–Ловеч съдействат на ученици, обучавани по Европейска програма „Успех”

Доброволци на „ДНЕС”–Ловеч съдействат на ученици, обучавани по Европейска програма „Успех”Организацията на доброволците на «ДНЕС» в Ловеч съдейства на учениците от Клуб “Publisher” при училище „Проф. Димитър Димов” да посетят технологично най-добре съоръжената в града печатница „Info Vision”. В клуба са събрани деца с различни дарования и възможности, отговарящи на изискванията на програмата, по която се обучават и работят.

Целта на Европейска програма „Успех” с направление «Дигитални способности» е подпомагане работата на училището под формата на локални публицистични издания – училищен вестник, брошури, картички, календари и др. 

Служителите на печатницата спряха работата си специално заради децата и на достъпен за тях език обясниха как се осъществява  предпечатната подготовка, демонстрерайки пред тях технологията и процесите. По този начин учениците имаха възможност на практика да приложат научената теория. Ръководителят на клуб “Publisher” използва случая да преподава на децата в реални условия и благодари за предоставената възможност на доброволците на „ДНЕС”. Посещението завърши с подаръци - химикалки, брошурки и бонбони, които собственичката на печатница раздаде на децата.


792