Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволците на „ДНЕ...
Доброволците на „ДНЕС” в Перник обявиха инициативите си за изборния ден

Доброволците на „ДНЕС” в Перник обявиха инициативите си за изборния денОрганизацията на доброволците на „ДНЕС” в Перник информираха регионалните медии за инициативите им по националната доброволческа кампания на Движението „ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!”. На брифинга Георги Първанов – координатор на “ДНЕС” за гр. Перник, запозна медиите, че вече са започнали набирането на още доброволци за оказване на помощ на самотни възрастни и трудноподвижни хора, както и на такива със зрителни проблеми, да дадат своя вот в изборите за Европейски парламент.

 

Областният координатор сподели пред присъстващите журналисти, че за движение “ДНЕС” като гражданска организация, участваща активно в обществения живот на страната и гарантираща правата и свободите на гражданите, важен приоритет е предстоящите избори да бъдат прозрачни и честни и да няма нарушения в процеса на гласуване. Той напомни, че инициативата  "ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!"  се провежда за пореден път и цели да бъдат подпомогнати трудно подвижни самотни възрастни хора и граждани с опорно-двигателни и зрителни проблеми, за да стигнат до секциите за гласуване и да дадат своя вот в изборите за Европейски парламент. Желаещите да се възползват от напълно безплатната помощ на доброволците на „ДНЕС” могат да започнат да правят заявки от сряда, 21 май до неделя, 25 май включително от 8.00 до 18.00 ч. на горещия телефон 02 843 53 56 или 0988838144 за град Перник.

 

Доброволците на „ДНЕС” – Перник отправиха чрез медиите покана към всички свои съмишленици и симпатизанти, както и към всички граждани да се включат в инициативата като доброволци. Всеки, който желае да помогне, да дойде в изборния ден – 25 май, с личния си автомобил в  приемната  на Движението в Перник.


1419