Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Дойде ли време за Re...
Дойде ли време за Restart, разплитане и съд на всички политици - участници в аферите на грабителския преход!? (ОБНОВЕН)

Дойде ли време за Restart, разплитане и съд на всички политици - участници в аферите на грабителския преход!? (ОБНОВЕН)Информационен сайт „ДНЕС“

 

След КумгейтАпартаментгейтКъщагейт и всички други издънки и всевъзможни гейтове на властта, идва ли Банко-сметкагейт и Офшоргейт...?

 

"Нискотарифните“ апартаменти и къщите за гости бяха само началото. Скритите и секретни тлъсти банкови сметки и палатите на Халкидики, в Кан, Ница и другаде по Ривиерата ли са на дневен ред?! 

 

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация (включително и от финансовото разузнаване) за банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

 

Цацаров иска от ДАНС: 

-  банкови сметки в чужбина, недекларирани по съответния ред;

-  участие в търговски дружества в чужбина, включително офшорни компании, без това да е декларирано по съответния ред;

-  притежавани недвижими имоти и (или) друго имущество на значителна стойност, недекларирано по съответния ред;

-  извършени разходи и инвестиции в чужбина, които не са декларирани по съответния ред.

 

Време ли е за Офшоргейт, и ще помете ли „елита“ разплитането на наличните в чужбина къщи, имоти и тайни банкови сметки, придобити от политици чрез изнасянето от България на присвоени финансови средства от контрабанда, пране на пари, наркотици, криминална престъпност и приватизация?! 

 

Става дума за гигантски сметки от 100, 200, 300 милиона и нагоре – в Швейцария, Обединените арабски емирства, немски и други банки... на политици, съдии, прокурори, бизнесмени, обществени и всякакви други значими публични личности. Офшорните сметки не са незаконни, въпросът е дали парите в тях се спестяват от данъци или пък се укрива необяснимо гигантско богатство спечелено по незаконен начин?!

 

Необходимо е и трябва да има проверки на хора от властта за целия преход, за всички публични фигури и личности които влияят на обществено-политическия процес. В този смисъл, не трябва да се ограничава проверката само за сегашното, а и за няколкото предишни правителства и хората около тях.

 

Обществото настоява и иска да бъде изнесена цялата истина за прехода и това е елемент от истината за неприличното богатството на властта, придобито от кражби и далавери, а хората свързват основно нещастието и лошият си живот със злополучния и грабителски преход..!

 

България очаква справедлив съд и възмездие, затвор и конфискация на имущество, връщане на пари за всички от всички гейтове, България иска да има реално разследване за офшорките, банковите сметки и къщите на всички от властта в чужбина. Както на сегашните,така и на предишните управници. 

 

Необходимо е в целия този процес на гражданите да се предостави възможност да подават информация за политици за техните имения, къщи, сметки и всякакви злоупотреби, защото в България отдавна са минати всички граници на нормалността! Компрометирани са всички власти! А обществото дълбоко не вярва на институциите. 

 

Ще има ли реално разследване? Ще има ли реални резултати? Ще има ли някога справедливост?

 

Да очакваме ли „бурен вятър да отвее“ всички скандално забогатели на гърба на народа? Ще се скрият ли за пореден път големите схемаджии и измамници зад „дребните мишки“?

 

Наистина е време за Restart, за пълна и дълбока промяна, за пълно и повсеместно измитане на всички участвали пряко или косвено във всички мафиотски сделки, всички гейтове, афери и далавери...!? За целия преход! 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Докога ще издържи Борисов, преди да хвърли оставка №3? Това е грамада, скандалите и разкритията... тепърва предстоят! (ОБНОВЕН)

Радулов: Има политици и чиновници с офшорни сметки, скандалите тепърва ще избухват

ДПС: Банковите сметки на висшите политици да бъдат огласени

Списък с банкови сметки в чужбина на български политици и управници е предаден на американските служби...

Кунева: Политиците да бъдат проверявани за офшорни сметки без предупреждение

Как офшорка почерпи €250 000 майката на Д.Добрев – учителка, дето му дава апартамент под наем

 

Резултат с изображение за офшоргейт

 

Резултат с изображение за офшоргейт

 

Резултат с изображение за цацаров иска от данс

 


99525