Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Докога мизерия?...
Докога мизерия?

Докога мизерия?Информационен сайт "ДНЕС"


От 1 януари 2020 г. линията на бедността ще бъде 363 лв. В момента е 348. Това предвижда проект на постановление на Министерския съвет. Явно това означава, че всичко над тази сума ще е достатъчно..., за да не се наричаш беден. С други думи 186 евро са достатъчни, за да си от средната класа. Сега е 178.

Къде стигат обаче тези пари? Едва ли става дума за някоя друга държава в границите на Европейския съюз, в който членуваме. Тук у нас обаче нещата продължават да са различни и най-вече зле във всяко едно отношение. Подигравката с обществото никога не е била по-мащабна и по-нагла.

 

Над милион и половина българи разполагат с по-малко от 350 лв. на месец

 

През 2020 г. под прага на бедността ще живеят близо 2 млн. души. Да, те ще станат по-малко от сега, защото много от сегашните бедни вече ще са по-богати... с 27 лв.?!

Това е като увеличението на пенсиите с 6% и предложението на бизнеса да се върнат пенсионерите на работа, тъй като трудоспособната възрастова граница се покачва...

Работиш до гроб, живееш с 27 лв. над линията за бедност. Пенсионират те на 70 години с 6% по-висока пенсия от 200 лв. Това е нашето бъдеще. И ако сте млади и ви се струва, че това не ви засяга, то нека все пак помислим, че това е бъдещето за всички ни и настоящето за нашите родители.

Невъзмутимо властите говорят, че нивото на безработицата е паднало, при положение, че заплатите са колкото да не пукнеш от глад и да си погасяваш сметките...

Кого радват тези статистики? Управляващите, които се отчитат пред Европа, че са преизпълнили нормата или пък заблудените гласоподаватели, които пускат бюлетина за ГЕРБ срещу 50 лв. и кебапче... или пък чиновниците по задължение подкрепящи управляващите?!

Държава, която държи гражданите си под натиск чрез бедност, отчаяние и изнемога е обречена да се изгуби.

С това ли се гордеете, г-да министри и драги депутати?

Вие не сте управляващи, а пастири на измършавяло, безсилно стадо! Хвърляте трохи преди изборите, колкото да не се умре още сега, за да можем да гласуваме отново за вас.

Не са ни интересни обаче отдавна цирковете ви, не ни радват мижавите ви цифри в жалките ви статистики. Думите увеличение, повишаване, заплати, жизнен стандарт, здравеопазване, образование, социална политика, пенсии отдавна загубиха значение за нас.

Загубиха смисъла си.

Свързваме ги с гавра и жестоко унижение към обществото.

Вие смятате, че ви гласуваме доверие? Гласуваме ви отвращение, но примесено с апатия и безсилие. Затова ви търпим десетилетия, не защото ви харесваме! Няма алтернатива.

Обещанията ви нямат стойност. Вие нямате стойност...! 

 Image result for беднотия, ниски доходи

Родният ни трибагреник съвсем клепна

Related image Image result for беднотия, ниски доходи

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

22% от българите живеят под прага на бедността

Бедна България >> 1 663 668 души са под прага на бедност

Докъде се докарахме! Бедстващ човек с ужасни рани проси милостиня на Витошка

Заради "добрите" условия за живот >> Икономист: Малките общини ще продължат да се обезлюдяват

Рискът от бедност сред работещите в ЕС расте най-значимо в Унгария и България

България остава начело в ЕС по дял на населението в риск от бедност

Предизборни бегли мисли >> Искрен Веселинов: Не трябва да си заравяме главата като щрауси и да казваме, че нещата вървят добре

Българските парадокси! >> Къде плащат най-много в България и къде най-малко?

А кой ги дава?! >> 2 448 лв. нужни на 4-членно семейство за живот

 

                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 


114558