Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Домашни лекове проти...
Домашни лекове против белези (СНИМКИ)

Домашни лекове против белези (СНИМКИ)Незабележими малки резки или големи следи от минали премеждия – белезите по тялото разказват историята на живота, пишат момичетата от Edna.bg.

И ако за мъжете са по-скоро повод за гордост и за завладяващ разказ за смелост и геройство, то за повечето жени белезите са недостатък, който всячески се опитват да скрият.

Преди да ви оставим да разгледате домашните рецепти против белези, да си припомним какво са белезите и защо някои от тях изглеждат тънки, а други- груби и дебели.

Когато целостта на кожата се наруши вследствие на разрез или порязване, тялото започва да произвежда нова съединителна тъкан, която да „запуши“ мястото.

Тъй като новите клетки се различават, на порязаното място остава белег.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ДОМАШНИ ЛЕКОВЕ, КОИТО ПОМАГАН ДА ИМАМЕ ХУБАВА КОЖА

Правилното зарастване на раната зависи от много фактори – къде и колко голямо е нараняването, изпитва ли напрежение кожата, „движи“ ли се, по-тъмна или по-светла е кожата, правилно ли е направен шевът, ако се касае за операция и т.н.

Всички тези фактори, като не забравяме и времето (понякога са нужни над 6 месеца, за да се възстанови кожата), определят вида на белега.

Вие обаче можете, докато чакате търпеливо и следвате инструкциите на лекарите, да помогнете на тялото си да се възстанови по-бързо.

ВИДЕО

 

Източник: https://www.vesti.bg/


89551