Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Дори и на Балканите ...
Дори и на Балканите взеха на подбив управлението на ГЕРБ >> Евродепутатът Иван Синчич: Хърватска е клептокрация, но България е по-зле

Дори и на Балканите взеха на подбив управлението на ГЕРБ >> Евродепутатът Иван Синчич: Хърватска е клептокрация, но България е по-злеИван Синчич

„Управляващите в Хърватска действат по сходен начин като българските властимащи. Хърватия не е демокрация, клептокрация, но България е много по-зле“, заяви хърватският евродепутат Иван Синчич, който бе в София, за да подкрепи обявеното от протестиращите „Велико народно въстание 5“.
.

В интервю за bTV Симчич заяви, родината му е малко по-добре икономически от нашата страна, но това е благодарение на натрупаното в миналото, а не резултат на политики в момента. Растежът на брутния вътрешен продукт в Хърватска е3 от порядъка на 5-6%, докато в другите европейски държави увеличението е с повече от 100%.


В момента в Хърватска се вихри също голям корупционен скандал, след разкритията за съществуването на таен политически клуб, в който са обсъждали преразпределението в икономически сектори.


Тук съм да подкрепя българите, които са уморени от бедността и корупцията, заяви Синчич и призова да спират протестите у нас, а да продължат до победа.


Хърватският евродепутат предупреди, че българските управляващи трябва да знаят, че Европа наблюдава случващото се у нас и знае какво става.


Като пример за корупция в България, евродепутатът посочи отклоняването на средства от европейските фондове за частни домове на политици и техни приближени. Синчич явно визираше скандала с къщите за гости.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

 

 


138928